Večerní prohlídky Hradu Kámen aneb hrad ožívá po setmění

V sobotu 9. srpna 2014 se od 19:30 hod. uskuteční večerní prohlídky Hradu Kámen. Už samotný název napovídá, že se ponesou v netradičním duchu. Protože značnou část expozic hradu zaujímá expozice bydlení na panském sídle v 19. a na počátku 20. století, budou i samotné večerní prohlídky věnovány této době. Do atmosféry devatenáctého století návštěvníci nahlédnou díky krátkým divadelním scénkám, ze kterých se dozví něco o vzdělání, trávení volného času, módě a stolování našich bohatších předků žijících na panském sídle.

V hradních interiérech se návštěvníci mohou o víkendu setkat například s vášnivým myslivcem, urozenými dámami Sofií a Šarlotou, hraběnkou Constanze a služebnou Dorotkou, která jistě připraví nějakou specialitu podle kuchařky od Magdalény Dobromily Rettigové. Na své si přijdou i milovníci noční oblohy. V hradní knihovně budou na návštěvníky čekat členové Astronomického klubu Pelhřimov. Kromě pár slov o astronomii nechají příchozí nahlédnout i do hvězdářského dalekohledu. Celý večer zakončí ve 23:00 hod. Jezerničtí páni, kteří na nádvoří hradu předvedou svou ohňovou show.

 

Základní vstupné na večerní prohlídku činí 80 Kč, snížené (dítě, student, senior) 40 Kč a rodinné (2 dospělí + 2 až 3 děti) 200 Kč. První prohlídka hradu začíná v 19:30 hod. a po ní každou půl hodinu následují další, až do 22:00 hod., kdy vychází poslední prohlídka. Z důvodu omezené kapacity jednotlivých prohlídek a velkého zájmu je lepší rezervace na tel. č. 721 846 931 nebo 565 426 609.

 Aaprohlidkykamen.JPG

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   V Humpolci bude jídlo. Vrací se festival rekordů. Tipy na víkend na Pelhřimovsku

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Chovatel Váňa s útulkem v Kletečné končí. Nechá si jen šelmy

Pá Srp 8 , 2014
Konec. Majitel zookoutku v Kletečné u Humpolce Ladislav Váňa se rozhodl, že razantně omezí počet zvířat, jichž v bývalém kravíně choval až 1 700. Věnovat se chce už jen šelmám. Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Hrad Orlík zavírá brány, výlov v Červené Řečici

You May Like

Témata