Dny otevřených ateliérů v Kraji Vysočina – 4. a 5. října 2014

Už tento víkend zpřístupní svoje ateliéry, dílny a galerie výtvarní umělci, umělečtí řemeslníci a galeristé ve všech koutech Kraje Vysočina. Čtvrtý ročník této podzimní slavnosti výtvarného umění a uměleckých řemesel představí zájemcům tvůrce na téměř sto čtyřiceti místech. Nově se do akce v tomto roce zapojují ve větším množství výtvarné školy všech stupňů, z nichž některé pořádají svoje Dny otevřených dveří už v pátek 3. října. Dny otevřených ateliérů jsou přehlídkou výtvarného umění, při které výtvarníci a umělečtí řemeslníci zpřístupňují svá tvůrčí zázemí.

Návštěvníci se tak s nimi mohou osobně seznámit v jejich domácím prostředí. Navázat dialog a poznat jejich práci jinak než jsou zvyklí z běžných výstav. V některých ateliérech si lidé mohou použité výtvarné techniky a postupy vyzkoušet.

Pro všechny zájemce připravil organizátor, jímž je Muzeum Vysočiny v Havlíčkově Brodě informační materiály v devíti informačních místech v Kraji Vysočina.  Těmi jsou Muzeum Vysočiny a Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě, Muzeum Vysočiny v Třebíči, Muzeum Vysočiny v Pelhřimově a na hradě Kámen, Horácká galerie v Novém Městě na Moravě, Muzeum Vysočiny v Havlíčkově Brodě, Městské muzeum v Chotěboři a Informační centrum ve Ždírci nad Doubravou. Informační brožurky jsou k dostání také v některých Informačních centrech a knihovnách v celém regionu a samozřejmě také u zúčastněných výtvarníků a galeristů. Aktuální informace jsou dostupné na www.vysocina-kultura.cz

Akce se tradičně koná ve čtyřech příhraničních regionech. Kromě Vysočiny se návštěvníkům představují také tvůrci také v Jihomoravském kraji , kde se uskutečnila o minulém víkendu a v Jihočeském kraji a v Dolním Rakousku, kde akce před dvanácti roky vznikla. Záštitu nad akcí převzala krajská radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Marie Kružíková.

 

František Štibor

Koordinátor Dnů otevřených ateliérů

 

Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, příspěvková organizace

Regionální kancelář projektu Porta culturae

Čtěte dále:   Prezident si v Jihlavě vyzkoušel biatlonovou střelbu, při běhu ho chytila křeč

tel.: 725 043 181

e-mail: stibor@muzeumhb.cz

www.vysocina-kultura.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Počmárejte si Štěrbovou!

Čt Říj 2 , 2014
Proč takový nadpis? Během září jsem absolvovala desítky setkání, potkala a vyslechla mnoho zajímavých lidí, většinou jsme se shodli na prioritách, rozuměli jsme si. Čtěte dále:   Zapojte se do debat Letní žurnalistické školy v Havlíčkově Brodě

You May Like

Témata