Z deníku policie a hasičů

Řidička byla pod vlivem alkoholu. Na železničním přejezdu v Pelhřimově se střetl osobní vlak a osobní vůz. U Štoků se ráno střetl nákladní a osobní vůz. V Humpolci hořel osobní vůz.

PELHŘIMOVSKO: Mladá žena není držitelkou řidičského oprávnění 

Dnes ve 2 hodiny v noci zastavili policisté v Lužické ulici v Humpolci osobní automobil značky BMW, který řídila dvaadvacetiletá žena. Při kontrole policisté řidičku vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol, při které žena nadýchala 1,34 promile. Poté se dobrovolně podrobila lékařskému vyšetření a odběru krve.
Navíc policisté lustrací zjistili, že žena není držitelkou žádného řidičského oprávnění. Policisté jí další jízdu zakázali a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento přečinu hrozí mladé ženě až jeden rok vězení.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
13. ledna 2015

Na železničním přejezdu v Pelhřimově se střetl osobní vlak a osobní vůz, nehoda se obešla bez zranění

V úterý (13.1) ve 12.29 hod přijala obsluha linky tísňového volání HZS Kraje Vysočina oznámení o železniční dopravní nehodě na přejezdu na ulici Nádražní v Pelhřimově. K události vyjeli pelhřimovští profesionální hasiči společně s jednotkou HZS SŽDC Havlíčkův Brod.  

Při střetu se naštěstí nikdo nezranil. Zasahující jednotky místo nehody techniky zajistily.
 
Příčinu nehody vyšetřují policisté společně s inspektory Drážní inspekce.
 

kpt. Ing. Bc. Petra Musilová, DiS. – tisková mluvčí

U Štoků se ráno střetl nákladní a osobní vůz, u nehody zasahoval i vrtulník záchranářů

Ve čtvrtek (15.1) v 06.40 hod byla na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla na komunikaci u Štoků. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Havlíčkova Brodu s cisternovou automobilovou stříkačkou a jednotka jihlavských profesionálních hasičů s rychlým zásahovým automobilem.  

 
Osobní vůz skončil po nehodě v potoce. Při střetu se zranili dva lidé. Hasiči museli zraněné z havarovaného vozidla vyprostit. Jednu zraněnou osobu zdravotní převezli do nemocnice sanitním vozem, druhou do brněnské nemocnice transportovali letecky.
 
Zasahující hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením zraněných osob a s jejich následným transportem do sanitního vozu a vrtulníku. Na nákladním vozidle provedly jednotky protipožární opatření.
 
Z havarovaného vozidla unikly do potoka provozní kapaliny. Hasiči na potok položili sorbční rohože. Vůz jednotky  vyprostily na komunikaci za pomoci jeřábu.
 
 
Příčina, průběh a veškeré okolnosti jsou předmětem policejního vyšetřování.
 
kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí HZS

V Humpolci hořel osobní vůz, plameny za sebou zanechaly škodu 40 tisíc korun

Ve čtvrtek v 16.01 hod přijala obsluha linky tísňového volání HZS Kraje Vysočina oznámen o požáru osobního vozidla na parkovišti v Humpolci. K požáru vyjela místní jednotka profesionálních hasičů.  

 
V době příjezdu hasičů byl vůz Renault Clio v plamenech. Jednotce se podařilo požár velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. Při požáru ani samotné zásahu nebyl nikdo zraněn.
 
Majetková škoda vzniklá požárem byla majitelem předběžně vyčíslena na částku 40 tisíc korun. Požár zapříčinila technická závada na vozidle.
 
Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí
Čtěte dále:   Boj o parkovací místo v Humpolci: Muž ho hlídal pro bratra. Řidič do něj najel

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod zve na historické poštovní známky

Po Led 19 , 2015
Havlíčkobrodské Muzeum Vysočiny zve na výstavu Pošta na Havlíčkobrodsku a Známky Františka Morávka. Až do 29. března se může návštěvník seznámit se vznikem a vývojem poštovnictví v průběhu století a prohlédnout si známky, které jsou s poštovnictvím nerozlučně spjaty. Připraven je i bohatý doprovodný program v podobě přednášek, divadla a […]

You May Like

Témata