Co připravujeme a co se událo v Želivském klášterním pivovaru

Požehnání postního piva + autorské čtení P. Gottschalk 21.2.2015

Masopustní tmavá pšeničná 15°

Masopustní pivo

15% tmavé speciální pivo nevšední receptury s pšeničným sladem

Pivo přímo stvořené pro masopust.

Masopust je lidový svátek, který předchází Popeleční středě a následnému období půstu. Je to období radovánek, bujarého veselí a hodů.

Ideálním pivem pro tuto příležitost je silné pivo, které zároveň dobře podporuje trávení.

Sládek Želivského klášterního pivovaru Jiří Kratochvíl připravil tomuto období pivo na míru. Je silné, použité suroviny, zejména pšeničný slad a tmavé slady v kombinaci s čtyřnásobným chmelením podporují jak trávení, tak i veselost.

Tmavá barva naznačuje, že v chuti budou dominovat karamelové tóny spolu s kávovými. Zároveň je i příjemně sušší a jemně pikantně kořeněné a nahořklé. Použitý pšeničný slad spolu s kvasinkami spodního kvašení dává i přes sílu piva jemnost a skvěle doplňuje kávovou praženou suchost ve výslednou hutnou sametovou plnost.

Objem vyrobeného piva je omezen na několik desítek litrů a ocení je každý, kdo vyhledává výjimečný gastronomický zážitek.

UVIDÍME SE 14.2.2015 V BOŽEJOVĚ NA KONCERTĚ HANY ZAGOROVÉ A ŠTEFANA MARGITY, KDE SI PIVO MŮŽETE ZAKOUPIT

Postní speciál 16° vídeňského typu

Postní pivo

16% pivo vycházející ze speciálních vídeňských piv

Pivo stvořené pro postní období.

Pro všechny křesťany je postní doba nejen přípravou na Velikonoce. Je to především období, ve kterém bychom se měli na chvíli zastavit a vyčistit duši i tělo od všeho nevhodného. Je to doba soustředění se na duchovní růst, je to doba naslouchání druhým a především Bohu.

Věříme, že nezávisle na víře je pro zdravý duševní a fyzický život každého z nás toto období vhodné pro zklidnění, pro ujasnění si svých postojů a vykročení správným směrem.

Postní doba je i dobou střídmosti v jídle, ale také doba, kdy se v minulosti právě v tomto období vařilo zvlášť silné pivo, které dodávalo tělu sílu a energii.

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Přijedou Posedlí Dakarem, budou i dechovky

Sládek Želivského klášterního pivovaru Jiří Kratochvíl pro tuto příležitost připravil výjimečné pivo. Výjimečné nejen vzhledem, ale zejména vůní a chutí. Plnost a tělnatost je přesně tak vysoká, jak od piva připraveného pro toto období očekáváme. Vnímavý ochutnávač v něm navíc objeví mimo nasládlých tónů s jemným chmelením i lehce pomerančový akcent ve vůni i chuti daný výběrem surovin a postupem vaření. Nažloutle jantarová barva korunovaná hustou sametovou pěnou je pak samozřejmou součástí celkového dojmu.

Aacpozehnanipiva.jpg

více na: http://www.zeliv.eu

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Prvosobotní duchovní obnova

St Úno 4 , 2015
7.2.2015 – Želiv Čtěte dále:   Čistá Vysočina

You May Like

Témata