Z deníku policie

Opilý muž ležel před ubytovnou. Policisté dopadli muže, který odčerpával pohonné hmoty z produktovodu. Pachatel se vloupal do objektu zemědělské společnosti.

PELHŘIMOVSKO: Při dechové zkoušce muž nadýchal přes čtyři promile 

Policisté přijali včera před osmnáctou hodinou oznámení o silně opilém muži, který se válí po zemi před ubytovnou na Pelhřimovské ulici v Humpolci. Policisté na místě zjistili, že se jedná o jednapadesátiletého muže, který je tak opilý, že není schopen vstát ani srozumitelně komunikovat. Při dechové zkoušce na alkohol muž nadýchal 4,19 promile. Vzhledem ke svému stavu, ročnímu období a nízkým teplotám muž ohrožoval svůj život a zdraví. Policisté ho proto zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.

PELHŘIMOVSKO: Pachatel způsobil škodu přes 300 tisíc korun 

Policistům pelhřimovského územního odboru se podařilo dopadnout muže, který odčerpával z produktovodu společnosti Čepro, a.s. pohonné hmoty. V období od listopadu loňského roku do letošního ledna muž odcizil nejméně 3600 litrů nafty a benzínu. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pětatřicetiletého cizince pro přečin krádeže, dotyčnému hrozí až pětileté vězení.
 
Policisté se případem začali zabývat v prosinci loňského roku, kdy přijali oznámení o pravděpodobném poškození produktovodu na území pelhřimovského okresu a nelegálním odběru přepravovaných pohonných hmot. „V této věci jsme bezprostředně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a veškeré okolnosti případu jsme začali prošetřovat. Na případu se podíleli uniformovaní policisté společně s policisty služby kriminální policie a vyšetřování při územním odboru Pelhřimov v úzké spolupráci se zaměstnanci společnosti Čepro, a.s.“ sdělil plk. Jaromír Štěpánek, vedoucí územního odboru Pelhřimov.
V pondělí 16. února po půl páté odpoledne zjistili policisté obvodního oddělení nedaleko místa narušeného produktovodu výskyt podezřelého vozidla. Při pokusu o zastavení jim řidič osobního automobilu BMW začal ujíždět. Policisté vůz pronásledovali a po ujetí několika kilometrů se jim ho podařilo zastavit. Ve vozidle cestovali čtyři muži, všichni cizí státní příslušnosti. Policisté je na místě zadrželi a převezli na služebnu, kde je předali kriminalistům k provedení dalších procesních úkonů. V jejich průběhu vyplynulo, že krádeží pohonných hmot se dopouštěl pouze jeden ze zadržených a to pětatřicetiletý muž. Muž se přiznal k tomu, že od dosud neustanovené osoby získal informace o místě narušení produktovodu a návod k odčerpání pohonných hmot. Těchto informací pak využil v několika případech v listopadu, prosinci a lednu a z produktovodu odčerpal nejméně 3600 litrů motorové nafty a benzínu v celkové hodnotě přes sto tisíc korun. Pohonné hmoty z části použil pro vlastní potřebu a z části prodal dalším zájemcům. Náklady na opravení produktovodu a jeho uvedení do původního stavu vyčíslila společnost Čepro, a.s. nejméně na 200 tisíc korun.
Vyšetřovatel již muže obvinil ze spáchání přečinu krádeže. Obviněný je stíhán na svobodě, v případě prokázání viny hrozí dosud netrestanému muži trest odnětí svobody až na pět let.

PELHŘIMOVSKO: Zloděj způsobil škodu přes 23 tisíc korun 

Pelhřimovští policisté prověřují případ vloupání do administrativní budovy zemědělské společnosti v Červené Řečici. Dosud neznámý pachatel v přesně nezjištěné době od sobotního odpoledne do pondělního rána prostříhal otvor v plotě, přestříhl elektrický ohradník a vnikl do areálu. Poté rozbil okno vedoucí do kanceláře a dostal se do objektu. Z budovy odcizil váhu na zkoušku výsevu, vlhkoměr na obilí a sadu ručního nářadí. Poté ještě v areálu odcizil naftu ze zaparkovaného nákladního automobilu a traktoru. Celkovou škodu vyčíslila poškozená společnost na nejméně 23 tisíc korun.
Policisté po přijetí oznámení vyjeli na místo, kde provedli ohledání, a kriminalistický technik zajistil stopy. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže a po pachateli a odcizených věcech pátrají
Čtěte dále:   Boj o parkovací místo v Humpolci: Muž ho hlídal pro bratra. Řidič do něj najel

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

EY Podnikatel roku 2014 Kraje Vysočina je Stanislav Bernard

Po Bře 2 , 2015
Stanislav Bernard, spolumajitel rodinného pivovaru BERNARD a.s. získal titul EY Podnikatel roku 2014 Kraje Vysočina, kterou organizuje společnost EY pod záštitou Jiřího Běhounka, hejtmana Kraje Vysočina Čtěte dále:   Policisté na Vysočině zadrželi téměř 500 migrantů. Hlavně na D1 a osmatřicítce

You May Like

Témata