STŘÍPKY Z AMERIKY: Microsoft zaplavil New York nepovolenou reklamou. A dostal po

Kampaň na MSN verze 8 se příliš nepovedla

Poslední reklamní kampaň Microsoftu pobouřila New York. Výrobce softwaru, propagující svůj nový produkt MSN 8, „vyzdobil“ město nepovolenou reklamou. Microsoft si za své počínání již vykoledoval pokutu – ve výši 50 amerických dolarů za přestupek a dalších pět USD za náklady na odstranění reklam. V kontrastu s částkou, kterou Microsoft do kampaně investoval, se tak jedná o pokutu spíše k zasmání. Výdaje na reklamu činily 300 miliónů dolarů.

Microsoft se po protestech obyvatel i zastupitelů města omluvil. Viceprezident MSN, Yusuf Mehdi, uvedl, že společnost si je chyb vědoma a okamžitě začala pracovat na odstranění reklamy.

Nejnovější reklamní kampaň Microsoftu vzbudila nevoli i svým zpracováním. „Butterfly“ – motýlek, který je k vidění ve městě i v internetové reklamě, se moc nelíbí. Motýl se prostě příliš nepovedl a jediné, co by mohlo upoutat, jsou křídla – ta znázorňují logo Microsoft MSN. Podle některých obyvatel New Yorku se děti „zlého motýla“ bojí.

Kampaň na MSN verze 8 se příliš nepovedla

Motýlků o velikosti 30,5 x 50,8 centimetrů se v New Yorku objevily stovky. Polepeny byly odpadkové koše, chodníky, značky, semafory a další místa, která jinak k reklamním účelům neslouží.

Pro Humpoláka exlusivně – Roman Vošický, Harrisburg, USA

Čtěte dále:   Samosběr cibule na Vysočině: možnost mají zájemci u Humpolce

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

FOTBAL: HUMPOLEC K BODŮM NEVYSKOČIL

St Úno 12 , 2003
Čtěte dále:   Sportovní hry seniorů. V Humpolci si zájemci prověří svou zdatnost

You May Like

Témata