RENOMIA Arena ožije autokrosem

Již jen několik dní zbývá do okamžiku, kdy se v humpolecké RENOMIA Areně odehraje úvodní dějství nového ročníku autokrosového domácího šampionátu. Ten je zároveň součástí Zóny Střední Evropy a pro mnoho pilotů možností poladit formu svoji i techniky před startem evropského šampionátu. Není proto divu, že pořadatelé obdrželi více než sto přihlášek a očekávají exkluzivní podívanou

Již samotný pohled do seznamu přihlášených je zárukou vynikající sportovní podívané. „Ze zahraničí do RENOMIA Areny dorazí například taková esa, jakými jsou němečtí piloti Andre Hinnenkamp a Michael Buddelmeyer. Nechybí ani špičkoví domácí jezdci, například čerstvý sedmdesátník Jarda Hošek či další dlouholetí reprezentanti Vít Nosálek a Marek Sekanina. S novým autem – fabii z dílen Vaška Fejfara – si odbude premiéru loňský šampión Divize6 Aleš Fučík, přestupující do TouringAutocross. Ani plechové dvoukolky však zajisté nebudou žádnou nudou. Návrat do autokrosu se svojí nově postavenou „elerou“ totiž hlásí špičkový rallyový pilot Petr Šimurda. Vedle Zdeňka Antonyho tudíž přibude další zadokolka a lze očekávat jejich veliká konfrontace s předokolkami,“ vybírá pár zajímavých jmen z početného a pestrého seznamu přihlášených předseda AMK Zálesí Josef Špaček.

Ten, spolu se svými spolupracovníky, tentokrát trošku oklestil doprovodný program a atrakce. „Na jejich řešení nezbýval čas. Měli jsme totiž spoustu práce. Došlo například k rozšíření trati mezi „technikou“ (stojícími odtahovými traktory, pozn. autora) a stanovištěm číslo čtyři. V Humpolci se nedá moc předjíždět a od tohoto řešení si slibujeme výrazné zlepšení. To by mělo hodně zatraktivnit závody pro diváky i jezdce. Pro ty nejúspěšnější máme připraveny hodnotné ceny od našeho dlouholetého významného partnera – firmy Fuchs Oil. Aktéři dětských divizí RacerBuggy se zase mohou těšit na hodnotné dárky od rakouské společnosti Playmobil a Piatnik. No a samozřejmě nebude chybět dostatečné množství stánků s tradičním pivem Bernard,“ vysvětluje Josef Špaček.

Čtěte dále:   AFC Humpolec - SFK Vrchovina 2:3

Aktéři se do RENOMIA Areny začnou sjíždět již v pátek, kdy přesně v poledne začne tradiční předsezónní testování závodních speciálů. V sobotu v 9:45 pak jezdci během prvního oficiálního tréninku absolvují první ostré kilometry roku 2015. Celý bohatý program vyvrcholí v neděli ve 14 hodin finálovými jízdami. 

Tuto akci významně podpořili Kraj Vysočina a město Humpolec

Vlastimil Resl

Aabautokrosjaro.jpg

Aabho3autok.jpg

Aabautokrosjaro__2_.jpg

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Zápisy, programy z MÚ Humpolec

Út Dub 21 , 2015
Zápis č. 2. z jednání komise pro rozvoj města Humpolce. Pozvánka na 4. zasedání zastupitelstva. Radniční listy – duben 2015. Čtěte dále:   Půjčovna koloběžek

You May Like

Témata