Knihovna a sál se ke kiosku nepřipojí, a tak hledají jinde

5

Plačkov u Humpolce – Plačkovští se dál musí poohlížet po místě, kde by vybudovali chybějící prostory pro knihovnu a společenský sál.

Původně zamýšleli, že by rozšířili a o patro „zvedli" kiosek u rybníka Pařezáč, což by je vyšlo zhruba na šest milionů korun. Cena se ovšem městu Humpolec, jehož je Plačkov místní částí, zdála příliš vysoká. Nápad nakonec neprošel ani přes majitele části pozemku u rybníku, který ji odmítl městu prodat.

Letošní rozpočet Humpolce počítá s částkou šedesát tisíc korun na projekt stavby místa, kde by Plačkovští našli zázemí pro obecní akce. „Nic takového u nás totiž není. Osadní výbor zasedá v bývalé hospodě, kde jsou uloženy i knihy, ale kromě kiosku u rybníka nemáme jiné prostory, kde bychom mohli pořádat nejrůznější sešlosti pro děti i pro dospělé," zdůvodnil předseda plačkovského osadního výboru Milan Janďourek.
Dále doplnil, že řešení už měli vymyšlené.
Zdroj: http://pelhrimovsky.denik.cz/zpravy_region/knihovna-a-sal-se-ke-kiosku-nepripoji-a-tak-hledaji-jinde-pe15.html

Původní článek zde: http://pelhrimovsky.denik.cz/zpravy_region/knihovna-a-sal-se-ke-kiosku-nepripoji-a-tak-hledaji-jinde-pe15.html

Čtěte dále:   Humpolečtí předškoláci vyráběli dřevěné boxy ve školních dílnách

Axl

5 thoughts on “Knihovna a sál se ke kiosku nepřipojí, a tak hledají jinde

  1. A tak je to se vším, investovat víc do jakékoliv místní části je pro zastupitelstvo problém.

    1. jak se to vezme, kolik má Plačkov místních obyv. ? tak kolem 60-80 odhadem a 6 mega je celkem dost. Proč nerekonstruovat tu hospodu se sálem ? Je tam zcela prázdno. Neznám teda vlastníka objektu, ale jeví se mi to jako schůdné řešení.

      1. Vlastnikem plackovske hospody je predseda spolku Pro humpolecko Jenda Sagl. Umi poradit vsem, tak treba rekne i obcanum Plackova jak nalozi s tou ruinou v jejich prospech!

        1. Hospodu nevlastní Jenda Ságl, ale společnost PROFIL nábytek. No a pokud zastupitelé uměli vyhodit 17 mega za blbě fungující halu v Hradské, dalších 20 mega za tenisovou halu u Cihelny a 4 mega za nesmyslné a nevyužité lanové centrum, tak by mohli velmi aktivním občanům Plačkova těch 6 mio pustit. Tam jsou zvyklí se o všechno postarat sami a tak by si to i zasloužili. A za ty roky už jim to určitě i poměrem z rozpočtu náleží. P.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Požár domu na náměstí v Humpolci se hasičům podařilo v noci úplně uhasit

Po Čvc 20 , 2015
Hasičům se podařilo po sedmé hodině v podvečer požár domu na Horním náměstí v Humpolci lokalizovat. Efektivním zásahem jednotky zabránily rozšíření požáru na sousední domy a uchráněné hodnoty se tak vyšplhaly na 11 milionů korun Čtěte dále:   Hadina Cup 2023 - pozvánka

You May Like

Témata