Zateplení bazénu musí být hotové včas, jinak město nedostane dotaci

Některým obyvatelům Pelhřimova se nelíbí blížící se odstávka bazénu, jejímž důvodem je chystaná rekonstrukce. Uvítali by posunutí termínu mimo prázdniny

Práce však mají trvat zhruba tři měsíce a kromě toho, že se vše musí stihnout do zimy, je také nutné dodržet termín, který je podmínkou vyplacení dotace. Bazén proto bude uzavřen od 3. srpna zřejmě do konce října.

Městu Pelhřimov se podařilo získat dotaci na realizaci úspor energie v objektu plaveckého bazénu. „Dojde k výměně vnějších i vnitřních oken, k zateplení obvodového pláště budovy a s tím souvisejícím fasádním úpravám, k rekonstrukci střechy a současně k částečné rekonstrukci rozvodů topení a vody,“ upřesnil Jaroslav Záběhlík z Technických služeb města Pelhřimova. Předáno bylo stanoviště již 22. července, přičemž práce zamezující provozu bazénu započnou 3. srpna. Odhadem potrvají tři měsíce, hotovo by mělo být do konce října.

„Podmínkou dotace je dokončení celé stavby do konce roku včetně finančního vyúčtování,“ doplnil vedoucí investičního odboru pelhřimovského městského úřadu Josef Koňák. Celková cena kompletního zateplení bazénu podle jeho slov bude 9 800 000 korun bez DPH. Kolik z toho bude činit dotace, to bude známo až z rozhodnutí o jejím poskytnutí.

zdroj: www.i-vysocina.cz

Čtěte dále:   Nová silnice z Humpolce na Brod uleví Věži a Skále

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Zabiják a Borci, Praha

St Čvc 29 , 2015
Humpolec, Letní Platforma Humpolec, park Stromovka; Pátek 31.07.2015 20:00 Čtěte dále:   Anketa Kraj mého srdce 2023 - Kraj Vysočina se stal absolutním vítězem

You May Like

Témata