Kraj Vysočina zve na Země živitelku

Součástí letošního ročníku agrovýstavy Země živitelka, který se koná na výstavišti v Českých Budějovicích od 27. srpna do 2. září, bude stánek Kraje Vysočina s nabídkou regionálních potravin, především čerstvého pečiva a medu. „Na Vysočině vrcholí žně.

Už dnes zemědělci hlásí velice dobrou úrodu kvalitního obilí, které letos zaseli na více než 130 tisících hektarech. Díky teplému počasí není sklizeň spojena s vysokými náklady na dosoušení. Právě kvalitní základní zemědělské komodity mají zásadní podíl na originalitě a jedinečnosti regionálních potravin Vysočiny,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast životního prostředí a zemědělství Zdeněk Chlád.

 

 
 

Stánek s regionálními produkty a informačními materiály Kraje Vysočina najde veřejnost po celou dobu agrosalonu v pavilonu T. Doprovodný program zaměřený především na děti a seniory bude zajištěn pracovníky krajského úřadu. Právě dnes bude instalována krajská expozice, snímky budou k dispozici už v popoledních hodinách na facebooku Kraje Vysočina.

Slavnostní zahájení Země živitelky je pevným termínem také v kalendáři hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka,  pro kterého je tato tradiční agrovýstava s rostoucím počtem vystavovatelů známkou udržitelnosti moderního zemědělství. I proto je s jeho podporou připravována série edukativních snímků zaměřených na zemědělství a jeho význam pro regiony. Kraj Vysočina volný cyklus snímků mapujících zemědělství na Vysočině představí ve druhé půlce října. Mezitím se pokusí se dvěma dokončenými díly uspět také na Mezinárodním filmovém  festivalu Agrofilm Nitra.

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   V Humpolci bude jídlo. Vrací se festival rekordů. Tipy na víkend na Pelhřimovsku

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Hradozámecká NOC - tentokrát i na Orlíku

Čt Srp 27 , 2015
Sobota 29. srpna 2015 – začátky prohlídek 20:30, 21:15, 22:00 Čtěte dále:   V Humpolci bude jídlo. Vrací se festival rekordů. Tipy na víkend na Pelhřimovsku

You May Like

Témata