Kraj Vysočina představil nový kalendář pro rok 2016

Tématem kalendáře Kraje Vysočina, který byl vydán ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Kraje Vysočina a Agrární komorou Kraje Vysočina, je voda. Kalendář nazvaný Kraj Vysočina – studánka naší země byl dnes za přítomnosti hostů a partnerů projektu slavnostně představen a pro příští rok bude patřit k nejoriginálnějším prezentacím Kraje Vysočina.

„K pořízení téměř padesátky originálních fotek jsme přizvali osvědčeného fotografa s velice bohatou zkušeností s obdobnými projekty Vladimíra Kunce. Jeho osobitý pohled na vodu v různých skupenstvích a situacích posunul kalendář směrem k menšímu uměleckému dílu, které s dobou získává na hodnotě,“ uvedl Libor Joukl, náměstek hejtmana Kraje Vysočina.
 

 
 

Kalendář Kraj Vysočina – studánka naší země vznikal déle než jeden rok. Fotograf Vladimír Kunc měl tak dostatek času na výběr lokací, specifických detailů, které často fotil několikrát v jiném světle, v jiném úhlu i v jiné náladě. Ze tří stovek pořízených snímků vybral třináct ústředních snímků, které jsou v rámci popisné legendy doplněny dalšími téměř čtyřiceti snímky z okolí zachyceného „detailu“. „Mezi vybranými místy nechybí Dalešická přehrada, romantické zátočiny řeky Želivky nebo telčké kašny a ledový vodopád ve Víru. Kalendář je v pořadí už pátým autorským počinem stejného týmu realizátorů. Kalendáře Kraje Vysočina se stávají díky omezenému vydanému počtu sběratelskou raritou a rok od roku je o ně mezi veřejností větší poptávka,“ prozradil za autory Zbyněk Čech s tím, že v letošním roce bylo vydáno celkem pět tisíc kalendářů.

 Hlavními garanty kalendáře Kraje Vysočina 2016 jsou Kraj Vysočina, Krajská hospodářská komora Kraje Vysočina, Krajská agrární komora Kraje Vysočina. Poděkování za spolupráci a podporu patří i další dvacítce partnerům projektu. Kalendáře jsou každoročně distribuovány mezi krajské příspěvkové organizace, podniky v regionu a mezi města.

Čtěte dále:   Milá setkání a dost peněz. Koledníci v Brodě a Humpolci vybrali přes tři miliony

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Koruna Himálaje Radka Jaroše vychází knižně a na zlatých a stříbrných medailích

So Říj 3 , 2015
Radek Jaroš, profesionální horolezec, dnes v Praze pokřtil svoji knihu K2, poslední klenot Koruny Himálaje. Symbolicky tak i na papíře završil svou cestu za prestižní horolezeckou trofejí. Po zisku Ceny Jiřího Gutha-Jarkovského, kterou mu letos udělil Českým olympijský výbor, získal Radek další ocenění. Česká mincovna z Jablonce nad Nisou mu […]

You May Like

Témata