Z deníku Policie

Žena řídila pod vlivem drog. Při stavbě haly našli dělníci granát z války. V dešti dostal řidič smyk a přelétl zastávku.

PELHŘIMOVSKO: Policisté řidičce sdělili podezření z trestného činu 

Pelhřimovští policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu čtyřiadvacetileté ženě z Pacovska. Žena je podezřelá z toho, že na konci května letošního roku řídila pod vlivem drog. Ve čtvrtek 28. května po deváté hodině ráno vykonala jako řidička osobního automobilu Škoda Octavia jízdu z obce na Pacovsku přes Košetice a dále směrem na Pelhřimov, kde ji na silnici druhé třídy u odbočky na Hodějovice zastavila policejní hlídka. Řidička se na výzvu policistů podrobila testu na návykové látky, který byl pozitivní na marihuanu. Následně se podrobila i lékařskému vyšetření ve zdravotnickém zařízení.
Podle vypracovaného znaleckého posudku z oboru toxikologie byla u řidičky zjištěna taková hodnota látky THC v krvi, že žena řídila vozidlo ve stavu vylučujícím způsobilost. Z toho důvodu policisté v tomto týdnu ženě sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve věci vedou zkrácené přípravné řízení, podezřelé hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

PELHŘIMOVSKO: Pyrotechnik munici zneškodnil na místě 

Včera krátce před půl druhou odpoledne přijali policisté na lince 158 oznámení o nálezu podezřelého předmětu. Dělníci, kteří pracují na výstavbě nové haly v průmyslové zóně na Pražské ulici v Humpolci, našli kovový předmět připomínající granát. Na místo vyjela hlídka obvodního oddělení, která okolí nálezu zajistila a přivolala pyrotechnika z expozitury v Českých Budějovicích.
Pyrotechnik po prohlídce předmětu určil, že se jedná o ruční granát pocházející z druhé světové války a rozhodl o jeho likvidaci přímo na místě nálezu. Policisté proto zajistili bezpečný prostor tak, aby nedošlo ke zranění osob nebo škodě na majetku a o řízeném odpálení munice informovali místní samosprávu. V šestnáct hodin pyrotechnik granát na místě odpálil.
zdroj: www.policie.cz 

V dešti dostal řidič smyk a přelétl zastávku. Nebyl připoután a zemřel

Osmadvacetiletý řidič ve středu večer zemřel na Havlíčkobrodsku. Na mokru nezvládl Škodu Octavia, dostal smyk a přes autobusovou zastávku se překulil do příkopu. Nebyl připoután. Na Vysočině už je to letošní osmadvacátá oběť dopravní nehody.

Mladý řidič jel po 19. hodině od Humpolce na Havlíčkův Brod. U Květinova mezi Věží a Šmolovy však při dešti nezvládl řízení a v mírné zatáčce dostal smyk.

„Ve smyku vyjel vpravo na záliv autobusové zastávky a sjel do příkopu, kde narazil do dopravní značky a do dřevěných sněhových zábran. Vozidlo se přetočilo přes střechu,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Při nehodě utrpěl řidič vozidla zranění, kterým i přes okamžitou pomoc na místě podlehl. Jak policisté zjistili, muž nebyl při jízdě připoután bezpečnostním pásem.

Ve vozidle cestoval sám. Zda hrál nějakou roli alkohol, zjistí až nařízená pitva. Při nehodě byla způsobená škoda za sto tisíc korun.

V letošním roce v Kraji Vysočina zemřelo při dopravních nehodách už 28 osob.

Zdroj: http://jihlava.idnes.cz/tragicka-nehoda-u-kvetinova-na-havlickobrodsku-fr1-/jihlava-zpravy.aspx?c=A151015_072034_jihlava-zpravy_mv

Čtěte dále:   Policie po dvoutýdenním pátrání našla třináctiletou dívku. Byla v Humpolci a je v pořádku

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Unikátní výstava v Muzeu Vysočiny Havlíčkův Brod

Pá Říj 16 , 2015
Na letošní rok připadla řada významných výročí a mezi nimi též 600 let upálení mistra Jana Husa. Při této význačné příležitosti připravilo havlíčkobrodské muzeum výstavu věnovanou šlechtě, která připojila své pečetě pod Stížný list proti Husovu upálení. „Veřejnosti se naskýtá neobyčejná příležitost osobně si prohlédnout jedinou kopii Stížného listu v […]

You May Like

Témata