Preventivní akce v Jihlavské nemocnici podpoří Světový den zdraví

Krajská Nemocnice Jihlava chce veřejnost upozornit na důležitost prevence při předcházení celé řady onemocnění. Na čtvrtek 7. dubna od 9 do 15 hodin proto ve svých prostorách připravila akci, která podpoří Světový den zdraví.

Zdravotnictví

 
 

Preventivní prohlídky mohou zachránit život. I když se totiž cítíte dobře, může u vás začínat některé onemocnění, které je zatím bez příznaků: „Touto akcí chceme upozornit na důležitost prevence a odpovědnost každého z nás za své zdraví. Chodit k lékaři na preventivní prohlídky rozhodně není zbytečné, a to by si lidé měli uvědomit,“ říká náměstkyně ošetřovatelské péče jihlavské nemocnice Jarmila Cmuntová s tím, že lidé procházející kolem stánků Dne zdraví pro veřejnost by se na pár minut mohli zastavit a zkontrolovat svůj stav.

V modré chodbě, spojující interní a diagnostický pavilon nemocnice, budou připraveni zdravotničtí pracovníci. Kuřákům se bude měřit oxid uhličitý v plicích a nabídnuta jim bude pomoc Poradny pro odvykání kouření. Epidemiologická sestra ukáže, jak si správně umýt a vydezinfikovat ruce a vysvětlí, proč je správné mytí rukou důležité.  Měřit se bude také hodnota glykémie. Nutriční terapeuti poradí ohledně výživy, zástupci Státního zdravotního ústavu určí zájemcům výši cholesterolu a řeknou více o prevenci rakoviny prsu a prostaty. V  ambulanci kožního oddělení zájemcům vyšetří znaménka a to v čase 9-12 hodin. Všechny úkony budou zdarma. Pacientky budou moci také využít mamograf, kde nebudou potřebovat žádanku. Na místě bude také stánek VZP, kde nejenom změří tlak a BMI, ale nabídnou také preventivní programy. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet oblek simulující stáří. Zástupci Zdravého Kraje Vysočina podají informace o letošních preventivních a osvětových akcích jako Bezpečná Vysočina nebo Chraň si svůj život.

Už podruhé se bude ve velké zasedací místnosti konat také cyklus přednášek pro veřejnost, například na téma diabetes.

Čtěte dále:   Čistá Vysočina

Firma Mölnlycke bude prezentovat o hojení chronických ran a dekubitů v domácím prostředí a zástupci firmy Nutricia poradí s výživou ležících pacientů. Specialisté poradí těm, kteří se v domácím prostředí starají o své blízké. Zároveň zástupce firmy Vitapur předvedou, jak vybrat správné pomůcky, ulehčující polohování těchto nemocných.

Těšíme se na Vaši návštěvu!

 

Zdravý Kraj

  • Jana Böhmová, koordinátorka Projektu Zdravý Kraj Vysočina a MA21
  • zdroj: www.kr-vysocina.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Oslavy 700. výročí narození Karla IV. v Kraji Vysočina

Út Dub 5 , 2016
Na letošní rok připadá 700. výročí narození českého krále a římského císaře Karla IV. U této příležitosti se letos po celé republice uskuteční velká řada kulturních akcí, které významné výročí mimořádné osobnosti nejen národních dějin, ale i evropského formátu, připomenou. A nejinak tomu bude v Kraji Vysočina. Čtěte dále:   […]

You May Like

Témata