Program rozvoje venkova

Začátkem května začne 2. kolo přijímání žádostí v rámci Programu rozvoje venkova 2014 – 2020. Podle informací zveřejněných na portále SZIF budou podpořeny investice do zemědělských, lesnických i potravinářských podniků za téměř 2,3 miliardy korun

 Příjem žádostí bude probíhat pouze prostřednictvím Portálu farmáře v termínu od 3. května 2016 8:00 hodin do 16. května 2016 13:00 hodin.

 

 
 

Ministerstvo zemědělství vyhlašuje 2. kolo příjmu žádostí na operace 1.1.1 Vzdělávací akce, 1.2.1 Informační akce, 6.1.1 Zahájení činnosti mladých zemědělců, 6.4.1 Investice do nezemědělských činností, 6.4.2 Podpora agroturistiky, 6.4.3 Investice na podporu energie z obnovitelných zdrojů, 8.3.1 Zavádění preventivních opatření v lesích, 8.4.1 Obnova lesních porostů po kalamitách, 8.4.2 Odstraňování škod způsobených povodněmi, 8.5.1 Investice do ochrany melioračních a zpevňujících dřevin, 8.5.2 Neproduktivní investice v lesích, 8.5.3 Přeměna porostů náhradních dřevin, 8.6.2 Technické vybavení dřevozpracujících provozoven a 16.2.1 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií v zemědělské prvovýrobě.

 

„Největší zájem se očekává v programech Zahájení činnosti mladých zemědělců, kde je alokováno více než 337 miliónů korun. Tato částka může pomoci odhadem 270 žadatelům, což je poměrně málo, protože předběžný zájem je až čtyřikrát větší. V případě podání žádostí v tomto programu je tedy nutná maximální přesnost a bezchybnost. Další velký zájem se očekává i v případě programu Podpora agroturistiky, kde bude k dispozici 353 miliónů korun,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast životního prostředí a zemědělství Zdeněk Chlád.

 

Úplné znění Pravidel, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova ČR pro období 2014–2020 pro 2. kolo příjmu, je k dispozici v elektronické podobě na internetové adrese Ministerstva zemědělství www.eagri.cz/prv (subportál Dotace – Program rozvoje venkova ČR na období 2014–2020 a příslušné opatření/operace) a rovněž na stránkách Státního zemědělského intervenčního fondu www.szif.cz v sekci Program rozvoje venkova 2014–2020.

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. V Humpolci i Pacově si pochutnají na zabijačce

 

Konference k čerpání z fondu Programu rozvoje venkova ČR v Kraji Vysočina

foto2

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Nová výstava láká do jihlavského muzea na historii osídlení Českomoravské vrchov

Út Dub 12 , 2016
Za velké pozornosti veřejnosti byla v závěru minulého týdne vernisáží otevřena v jihlavském muzeu výstava Historická krajina Českomoravské vrchoviny – osídlení od pravěku do sklonku středověku, která je součástí projektu řešeného v rámci Programu aplikovaného výzkumu a vývoje národní kulturní identity NAKI. „Vedle běžných muzejních činností provádí Muzeum Vysočiny Jihlava […]

You May Like

Témata