Noční prohlídky hradu Orlík

8

Sobota 25.06.2016 ; Sobota 09.07.2016 ; Sobota 23.07.2016

Místo konání: Humpolec, Hrad Orlík

Noční prohlídky hradu Orlíka zakončené šermířským turnajem. Pořádá skupina historického a scénického šermu Páni z Lichtenburka ve spolupráci se správou hradu Orlík a ZUŠ J.V.Stamice Havlíčkův Brod. 

Jednotné vstupné: 100 Kč.

vstupenky na noční prohlídku je nutné si zarezervovat na www.panizlichtenburka.cz

www.castrum.cz

Čtěte dále:   Humpolák šiřitel dezinformací?

Petr

8 thoughts on “Noční prohlídky hradu Orlík

  1. Všechny tři termíny nočních prohlídek s Pány z Lichtenburka už jsou beznadějně zamluvené. Pavel Koubek – kastelán na Orlíku

  2. Dobrý den,
    nebylo avizováno, že vlajka nad hradem bude viset jen když bude otevřen hrad??
    Jenže visí od čtvrtka do neděle nepřetržitě. Nic ve zlým. Zdravím.

      1. Dobrý den, ano, vlajka je v červnu na věži od čtvrtečního rána do nedělního odpoledne – tedy ve dnech otevření hradu a věže. Nic vezlém, ale snad každému dojde, že když není na hradě akce, tak hrad je otevřen jen v běžných otvíracích hodinách. Za to, že někdo uvažuje, že když je na věži vlajka, tak se na ni dostane i když je zavřená brána opravdu nemůžu. To stejně tak můžete vyčítat, že vlajka zůstáva v otvíracích hodinách na věži v bouřce, kdy je věž samozřejmě zavřená! Když už se bavíme o věži, tak uzavřena bude ve dnech konání Středověkých slavností 5.-6. července. Pěkný den. Pavel Koubek – kastelán na Orlíku

        1. Pane Koubek nemáte to lehké, lidi jsou lamy. Útěchou pro vás může být snad jen to, že nejste sám, kdo blbostí našich spoluobčanů trpí. Pěkný den.

          1. Proč ta agresivita?? Můj dotaz byl naprosto korektní. Nějaký turista koukne z náměstí na hrad, uvidí vlajku a usoudí, že je otevřeno i když je 7 hod večer, protože to někde četl. On neví, že je brána zavřená….

          2. Dobře, když to vezmu do důsledků. V červnu je otevřeno do 17,00 hodin. V 16,55 se nějaký turista rozhlédne z náměstí, uvidí vlajku a vydá se na hrad. Když dojde, vlajka už tam není a je zavřeno. To bych tedy měl vlajku sundat raději v 16,00 aby to bylo jasné a nemátlo to. Když ale půjde turista od Rozkoše a v 16,00 hodin uvidí dole pod kopcem, že vlajka na věži není, tak přesto, že je hrad a věž ještě hodinu otevřen (a v pohodě by to stihl), tak se otočí s tím, že vlajka na věži není a je tedy už zavřeno. Poradíte, jak bych to měl dělat, aby to bylo dobře? Jinak, ta informace, že věž je otevřena, když je vyvěšená vlajka není ani na webu hradu, ani na webu íčka a byla zmíněna ve chvíli, kdy se věž otevírala mimořádně mimo sezónu. Dnes je pondělí, kdy má 99% všech památek zavřeno, vlajka na věži není a přesto několik lidí okukovalo odpoledne u brány s dotazem, proč není otevřeno. Pěkný den přeje Pavel Koubek

          3. Ježišmarjá… okurková sezóna už začíná….. Udělejte vlajku větší. Tak velikou, ať turista s ostrostí zraku rovnající se průměru občana EU (asi už bez Britů, pozor na přepočet!) na ní z náměstí přečte otevírací hodiny.
            Pak mne napadá ještě jedna varianta – k cedulkám udávajícím směr ke hradu doplňte cedulky s otevíracími hodinami.
            Jinak je to podle mne celé blbost, protože každý tůrista má v batohu kromě tůrisťáku chytrý mobil s internetem, takže si otevírací hodiny vygůglí i za chůze, (pokud ovšem nedrží v rukách hůlky…..:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Další akce na víkend

Pá Čvn 24 , 2016
25-26.6.2016 v Humpolci a okolí Čtěte dále:   VIDEO: Hrady Orlík nad Humpolcem

You May Like

Témata