Francouzskou dobrovolnici zaujaly expozice Muzea Vysočiny Pelhřimov i dědictví V

1

Už tři měsíce je součástí týmů pracovníků pelhřimovského muzea mladá dobrovolnice Marianne Humbert z Francie

Na Vysočinu přicestovala díky programu Erasmus+. „Prozatím jsme s působením této mimochodem velmi šikovné grafičky v krajském muzeu nadmíru spokojeni. Marianne se aktivně zapojuje do muzejních činností, účastní se workshopů, fotografuje a následně upravuje snímky pro prezentaci muzea, překládá do svého rodného jazyka průvodce expozicí a vytváří interaktivní video,“ pochvaluje si radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Marie Kružíková.

 

 
 

Své dovednosti a bohatou fantazii zúročila i na probíhající výstavě Umění KÝČE. Vytvořila totiž magnetický komiks „Do it yourself“. Návštěvníci této výstavy tak mohou na magnetických tabulkách poskládat podle své fantazie vlastní jedinečný komiks. Mají možnost použít nejen pozadí, ale i postavičky a dialogy, které navrhla právě Marianne. Výstava kýčovitých předmětů, které je možné najít snad ve všech domácnostech, bude v muzeu k vidění do 21. srpna.

 

Na zbývající tři měsíce v hostitelské organizaci má Marianne nemalé plány. Ráda by dokončila práce na interaktivním videu představujícím expozice Muzea Vysočiny Pelhřimov a Hradu Kámen, který ji velmi přirostl k srdci, a to i díky okolnímu krásnému parku. Plánuje po vizuální stránce navrhnout tištěné expoziční průvodce a pokračovat v navázané spolupráci s Gymnáziem a Obchodní akademií Pelhřimov, kde pro studenty připravila prezentaci o francouzské kultuře a historii Francie, jak jinak než ve francouzštině.

 

Kreativní 21letá dívka podle svých slov rozhodně nelituje svého rozhodnutí přijet do České republiky a pracovat v Muzeu Vysočiny Pelhřimov. Zaujala ji pestrost sbírek i zajímavé expozice. „Jsem v Pelhřimově už tři měsíce a stále mě neopustilo nadšení z toho, že tady můžu být. Krok za krokem objevuji neuvěřitelné dědictví Vysočiny, příroda mě uchvátila, stále se učím a je tu mnoho, co objevovat,“ prozradila Marianne Humbert.

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Noc vědců bude v Humpolci, vinobraní v Počátkách

 

Muzeum Vysočiny Pelhřimov se s pomocí koordinátora – Hodiny H stalo po dobu šesti měsíců díky evropskému programu Erasmus+ hostitelskou organizací francouzské dobrovolnice. Erasmus+ je program Evropské unie na období 2014-2020, který podporuje mezinárodní spolupráci a mobilitu ve všech sférách vzdělávání, v odborné přípravě a v oblasti sportu a mládeže. Součástí programu je projekt Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service).

 

  • Jana Komínová, odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu

    Krajský úřad Kraje Vysočina

Petr

One thought on “Francouzskou dobrovolnici zaujaly expozice Muzea Vysočiny Pelhřimov i dědictví V

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

O podzimní krajské volby má na Vysočině zájem 21 subjektů

St Srp 3 , 2016
Možnost předložit k registraci kandidátní listinu do letošních podzimních krajských voleb, která skončila dnes o 16:00 hodině, využilo v případě Kraje Vysočina 21 politických stran, politických hnutí a jejich koalic. Čtěte dále:   Krajské kolo Logické olympiády přivítalo nadané studenty i z Humpolce

You May Like

Témata