Z deníku Policie

Policisté objasnili krádež vozidla. Kamion řídil opilý cizinec. Srážka osobních vlaků. Policisté objasnili krádež telefonu v Humpolci.

PELHŘIMOVSKO: Odcizený automobil našla hlídka odstavený v lese 

Policistům se podařilo objasnit krádež osobního automobilu, ke které došlo v sobotu 13. srpna v Humpolci. Pachatel po desáté hodině dopoledne využil toho, že majitel nechal v zaparkované felicii na Kamarytově ulici klíčky a vozidlo v hodnotě 18 tisíc korun odcizil.

Policisté humpoleckého obvodního oddělení odcizený automobil v neděli vypátrali. Vozidlo bylo odstavené v lese mezi obcemi Rozkoš a Vilémov u Humpolce. Po provedeném ohledání policisté automobil předali majiteli. Následným šetřením se jim také podařilo zjistit osobu pachatele. Jedná se o šestadvacetiletého muže z Humpolecka, který je v současné době stíhán pro další předchozí majetkovou trestnou činnost. V neděli policejní komisař rozšířil jeho trestní stíhání o přečin neoprávněného užívání cizí věci. Muž se k činu přiznal a uvedl, že vozidlo měl v úmyslu přechodně užívat a také v něm přespal. Nyní mu hrozí až dva roky vězení.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

15. srpna 2016

KRAJ VYSOČINA: Policisté uložili cizinci kauci 15 000 korun 

Ve středu 24. srpna prováděli policisté z oddělení silničního dohledu odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina kontrolu kamionové dopravy. Krátce před třináctou hodinou zastavili na silnici I/38 řidiče nákladní jízdní soupravy, který jel po této silnici ve směru od obce Štoky na Jihlavu. Kontrola vozidla proběhla v areálu celního úřadu u Stříteže.

Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla a doklady související s přepravovaným nákladem. Poté vyzvali řidiče – jednalo se o třiapadesátiletého cizince – státního příslušníka Polska – k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní – naměřená hodnota činila  0,91 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška vykázala hodnotu 0,84 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a policistům doznal požití alkoholu, a to dvou piv. Policisté muži zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Vzhledem k tomu, že hladina alkoholu nepřesáhla jedno promile, bude celá věc řešena jako přestupek. Policisté zjištěný přestupek zadokumentují a předají k vyřízení správnímu orgánu. Vzhledem k tomu, že se přestupku dopustil cizinec, který by se mohl vyhýbat správnímu řízení v České republice, policisté rozhodli o uložení kauce ve výši 15 000 korun. Kauci řidič na místě složil.

Čtěte dále:   Policie hledá třináctiletou dívku z Humpolce, nevrátila se do zařízení pro mládež v Senožatech

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

25. srpen 2016

PELHŘIMOVSKO: Při střetu se zranilo devět osob 

Na železniční trati Obrataň – Jindřichův Hradec došlo dnes ráno ke srážce osobních vlaků. Výsledkem je devět zraněných. Nehodu šetří pelhřimovští kriminalisté a Drážní inspekce.

Dnes krátce po půl osmé ráno přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o srážce dvou vlaků na železniční trati v katastru obce Chválkov. Na místo okamžitě vyjela hlídka obvodního oddělení z Kamenice nad Lipou. Policisté zjistili, že došlo k čelnímu střetu dvou osobních vlaků. V jednom z nich bylo zraněno šest cestujících, z toho tři děti, a strojvedoucí. Ve druhém vlaku v době srážky žádní cestující nebyli, zraněni ale byli strojvedoucí a vlakvedoucí. Všichni zranění byli převezeni do pelhřimovské nemocnice. Podle prvotních informací se u všech jedná o lehčí zranění.

Na místo události vyjel kompletní výjezd pelhřimovského územního odboru a dále pracovníci Drážní inspekce. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. U obou strojvedoucích provedli dechové zkoušky na alkohol, které byly negativní. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti a veškeré okolnosti události dále prověřují.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

30. srpna 2016

PELHŘIMOV: Mobil v baru odcizil osmatřicetiletý muž 

Humpoleckým policistům se v krátkém čase podařilo objasnit krádež mobilního telefonu, ke které došlo v úterý v noci v baru na Kamarytově ulici. Pachatel odcizil telefon v hodnotě bezmála šest tisíc korun, který si majitel odložil na bar. Po přijetí oznámení policisté místo činu ohledali, provedli prvotní šetření a skutek začali prověřovat pro podezření z přečinu krádeže.

Na základě provedených šetření a vyhodnocení stop se policistům v krátkém čase podařilo dopadnout pachatele. Jedná se o osmatřicetiletého cizince, u kterého policisté odcizený telefon zajistili a následně předali majiteli.

Policisté včera muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení, za spáchaný trestný čin hrozí podezřelému až dva roky vězení.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

26. srpna 2016

zdroj: www.policie.cz 

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Gruzie, země dost vzdálená

Po Zář 5 , 2016
Pondělí 05.09.2016 17:00 Čtěte dále:   Policie hledá třináctiletou dívku z Humpolce, nevrátila se do zařízení pro mládež v Senožatech

You May Like

Témata