Z deníku Policie

Nevlastnil řidičské oprávnění. Řídil pod vlivem drog. Vyhrožoval sebevraždou. Pátrání po pohřešované dívce. Dopravní komplikace na dálnici. Vyhrožoval manželce.

PELHŘIMOVSKO: Muž nevlastní řidičské oprávnění, přesto usedl za volant 

Humpolečští policisté prováděli běžnou obchůzkovou službu na ulici Pražská v Humpolci, kde z důvodu silniční kontroly předepsaným způsobem zastavili osobní aut Škoda Felicia. Automobil řídil čtyřiadvacetiletý muž, který ovšem nebyl držitelem řidičského oprávnění. Policisté muži z tohoto důvodu zakázali další jízdu a mladíkovo jednání zadokumentovali jako přestupek v dopravě, za což mu ve správním řízení hrozí pokuta a zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel.

nprap. David Linhart, tiskový mluvčí

10. ledna 2017

PELHŘIMOVSKO: Policisté sdělili podezření muži za řízení pod vlivem marihuany 

Policisté z obvodního oddělení v Pelhřimově sdělili v úterý 10. ledna podezření sedmatřicetiletému muži, který řídil vozidlo pod vlivem drog. K události došlo již začátkem října 2016. Policisté prováděli běžnou silniční kontrolu v obci Starý Pelhřimov, při které předepsaným způsobem zastavili osobní automobil Hyundai, který řídil sedmatřicetiletý muž. Policisté řidiče v rámci kontroly vyzvali, aby se podrobil orientačnímu testu, zda není ovlivněn omamnými a psychotropními látkami. Tento test byl pozitivní na marihuanu. Proto policisté řidiči zakázali další jízdu a vyzvali ho k podrobení se lékařskému vyšetření, s čímž souhlasil. Následně byl z odebraných vzorků zpracován znalecký posudek z oboru zdravotnictví, odvětví toxikologie, který prokázal, že se řidič osobního automobilu dopustil trestného činu. Z tohoto důvodu je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a v celé věci je konáno zkrácené přípravné řízení. V případě odsouzení mu tak za jeho jednání hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel.

nprap. David Linhart, tiskový mluvčí

11. ledna 2017

PELHŘIMOVSKO: Policisté zajistili muže, který vyhrožoval sebevraždou 

Policisté integrovaného operačního střediska přijali ve čtvrtek 12. ledna okolo půl šesté večer na tísňové lince oznámení od jednapadesátileté ženy, která operačnímu důstojníkovi uvedla, že má obavu o život svého padesátiletého přítele, který jí sdělil, že chce spáchat sebevraždu. Z tohoto důvodu operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku z obvodního oddělení Pelhřimov. Žena na tísňové lince také sdělila, že její přítel svoji výhružku umocnil tím, že v ruce držel nůž. Po příjezdu na místo policisté s mužem navázali kontakt. Na místo se také dostavila zdravotnická záchranná služba, jejíž lékařka po vyšetření muže konstatovala, že vzhledem k popsaným okolnostem se muž nachází ve stavu, kterým by mohl bezprostředně ohrozit svůj život, a doporučila jej umístit na protialkoholní záchytnou stanici. Muž totiž měl pozitivní test na alkohol, a to 1,52 promile. Z výše uvedených důvodů policisté muže zajistili a převezli ho k vystřízlivění.

nprap. David Linhart, tiskový mluvčí

13. ledna 2017

PELHŘIMOVSKO: Po šestnáctileté dívce jsme vyhlásili celostátní pátrání 

Kriminalisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při pátrání po pohřešované dívce.

Šestnáctiletá dívka byla naposledy viděna v sobotu 24. prosince 2016 okolo 17 hodiny v Kamenici nad Lipou svojí matkou. Poté o sobě matce podala zprávu v pondělí 26. prosince s tím, že přijede domů. Od té doby se jí už ale neozvala a domů nepřijela. Dívka je v současné době umístěna ve Výchovném ústavu v Kostomlatech pod Milešovkou. Do tohoto zařízení se z dovolenky ale také nevrátila.

Čtěte dále:   Opilý řidič v Humpolci najel do garáže, dveře ale byly zavřené

Dívka je vysoká 164 centimetrů, má hubenou postavu, hnědé oči a středně dlouhé černé vlasy.

Policisté po dívce vyhlásili celostátní pátrání. Veškeré dostupné informace i s jejím popisem byly předány všem policejním hlídkám. Do současné doby se však pohřešovanou dívku vypátrat nepodařilo. Policisté po ní i nadále pátrají. V současné době mají informace o tom, že by se mohla pohybovat na území hlavního města Prahy.

Žádáme občany, kteří mají informace o tom, kde by se pohřešovaná v současné době mohla nacházet, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158. Bližší informace na odkazu níže. Pokud bude odkaz neaktivní, dívka byla vypátrána a pátrání bylo odvoláno.

http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=481228161617

 
 

nprap. David Linhart, tiskový mluvčí

13. ledna 2017

KRAJ VYSOČINA: Dopravní nehody provoz ve směru na Brno zastavily 

Dnes, v sobotu 14. ledna, přijali policisté před polednem oznámení o dopravní nehodě na km 127 dálnice D1 ve směru na Brno. Na místo vyjely ihned všechny složky integrovaného záchranného systému, které u nehody v současné době zasahují. Podle současných informací je mezi automobily, které měly na nehodě účast, autobus, nákladní vozidlo, dvě dodávky a šest osobních vozidel. Dálnice je ve směru na Brno neprůjezdná, intenzivně se pracuje na vyproštění vozidel, odklizení následků a zprůjezdnění dálnice.

Aktualizace, 13:54 hodin

V současné době je místo průjezdné jedním jízdním pruhem, lze ale v tuto chvíli předpokládat, že bude nutné ještě provoz na dálnici při vyprošťování havarovaných vozidel na nezbytně nutnou dobu uzavřít.

V současné době policisté dálničního oddělení střet vozidel šetří jako tři dopravní nehody. Provádějí na místě ohledání, zadokumentování a šetření. Příčinu dopravních nehod šetří. V tuto chvíli se intenzivně pracuje na odstranění havarovaných vozidel.

Je nutné, aby byli řidiči obezřetní, trpěliví a plně se věnovali řízení. Důležité je, aby dodržovali pravidla silničního provozu, dodržovali bezpečnou vzdálenost mezi vozidly a řídili se pokyny policistů.

Aktualizace, 14:14 hodin

Při dopravních nehodách byli podle současných informací zraněni celkem tři lidé.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

14. ledna 2017

PELHŘIMOVSKO: Policisté zajistili muže, který vyhrožoval své manželce 

V sobotu 14. ledna před půlnocí přijali policisté integrovaného operačního střediska na tísňové lince 158 oznámení od dvaatřicetileté ženy, která uvedla, že jí vyhrožuje její čtyřicetiletý manžel. Celá událost se odehrála v jednom z bytů v obci na Pelhřimovsku. Policisté proto ihned vyjeli na místo události, kde od oznamovatelky zjistili, že muž v bytě rozhazoval nábytek, vyhazoval oblečení ze skříní a vyhrožoval jí fyzickým napadením. Jelikož zde hrozila důvodná obava, že muž ve svém jednání bude pokračovat, policisté ho na místě zajistili a převezli k provedení dalších potřebných úkonů. Dále s mužem provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní a vykazovala hodnotu 1,78 promile. Čtyřicetiletý muž se v tomto případě dopustil přestupku proti občanskému soužití, za což mu ve správním řízení hrozí až několikatisícová pokuta.

nprap. David Linhart, tiskový mluvčí

16. ledna 2017

zdroj: www.policie.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Loutkové divadlo - Pohádka naruby

Pá Led 20 , 2017
Sobota 21.01.2017 14:00 Čtěte dále:   Nohu z plynu! Policie měří rychlost na téměř tisíci místech, víme kde

You May Like

Témata