Vysočina má svou filmovou kancelář

Že Vysočina je atraktivní filmovou lokalitou nejen pro české, ale i zahraniční filmové producenty, má za cíl ukázat Filmová kancelář Kraje Vysočina.

Od konce roku oficiálně spadá pod krajskou příspěvkovou organizací Vysočina Tourism a ve stejné době se připojila k fungující síti kontaktních míst a regionálních filmových kanceláří v České republice, které sdružuje a koordinuje národní filmová kancelář Czech Film Commission. V polovině května se sešli pracovníci Vysočina Tourism společně se zástupci měst, turistických informačních center i majitelů a provozovatelů památkových objektů na Vysočině, aby společně diskutovali nad možnostmi a formou podpory jednotlivých aktivit filmové kanceláře.
 

„Už nyní je Vysočina vyhledávanou filmovou lokalitou. Proto se prostřednictvím filmové kanceláře budeme snažit využít a zároveň posílit audiovizuální aktivity, které u nás probíhají nebo jsou teprve v plánu a ve výsledku maximalizovat přínos pro Vysočinu," sdělila náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů Jana Fischerová. Pokud Vysočina filmaře přitáhne, výsledkem bude ekonomický i kulturní přínos. „Filmaři využívají ubytovací, stravovací i jiné místní služby a většinou se poohlížejí i po komparzu. V neposlední řadě filmy pomáhají utvářet image destinace. Turisté totiž často vyhledávají filmová místa a jdou takzvaně po stopách svých oblíbených filmových snímků," dodává ředitel příspěvková organizace Vysočina Tourism Tomáš Čihák.

Semináře k činnosti Filmové kanceláře Kraje Vysočina se zúčastnil také lokační manažer Jan Adler, který odpovídal na četné dotazy a podělil se o své odborné zkušenosti. „Zástupce měst, turistických informačních center i majitele památkových objektů zajímala konkrétní forma spolupráce a rádi si vyslechli i několik příkladů z fungující praxe," prozradila Klára Čechová z Vysočina Tourism, která má filmovou kancelář na starosti.

Už v minulosti některé filmaře Vysočina okouzlila. Vždyť kdo by neznal legendární Postřižiny točené v Dalešicích na Třebíčsku v areálu místního pivovaru. Navíc se na Vysočině natočilo hned několik známých pohádek. Na zámku v Telči panoval dobrý král Miroslav v pohádce Pyšná princezna, v Telči se narodila Růženka z pohádky Jak se budí princezny, hrad v Ledči nad Sázavou se stal útočištěm filmového štábu jedné z nejúspěšnějších pohádek poslední doby Anděl Páně 2 a na hradu Lipnice nad Sázavou se točila pohádka Čert ví proč.

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Karanténa bude v Humpolci, karneval v Máji

 

 

 


Přílohy
files/Foto ze setkani
files/Foto ze setkani ; zdroj: http://www.vysocinatourism.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Mobilní aplikace na cyklovýlety

Út Kvě 23 , 2017
Teď už opravdu není důvod nechat vaše kolo zahálet! Připravili jsme pro vás novou aplikaci HUMPOLECKO NA KOLE, kterou si stáhnete do vašeho mobilního telefonu a už se nikdy neztratíte. Čtěte dále:   Hygienici zakázali koupání v Sedlici. Kvalita vody je horší i jinde na Vysočině

You May Like

Témata