Kraj opravuje další silnice, žádná nová stavba ale zásadně neomezí dopravu

Ještě do konce letošní stavební sezóny zahájí krajští silničáři na Vysočině minimálně čtyři nové opravy, všechny na silnicích III. tříd v majetku Kraje Vysočina.

 Na opravy využijí téměř dvou miliónů korun, které ve svém rozpočtu ušetřili. „Žádná z plánovaných oprav nebude představovat zásadní dopravní komplikaci. A to včetně právě probíhající nové pokládky povrchů vozovky na frekventované silnici II/602 mezi Jihlavou a Pelhřimovem v úseku Sedlišť, kde příští týden položí firma na odfrézovanou silnici nový povrch. Doprava bude vedena jedním pruhem, řízena semafory,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy Jan Hyliš.
 
 
 

Rada Kraje Vysočina tento týden odsouhlasila zařazení nových akcí do seznamu opravovaných silnic ještě v roce 2017. V následujících týdnech tedy dojde na opravu silnice III/36072 v úseku Horní Újezd – Kojetice, která je extrémně zatížena nákladní dopravou a její technický stav se v posledním roce viditelně zhoršil. Oprava čeká také průtah Studencem, kde obec současně plánuje vybudování chodníků. Na silnici III/12924 opraví krajští silničáři most v Hněvkovicích a na silnici III/12321 bude na silnici v úseku Mysliboř – Sedlejov nanesen udržovací nátěr pro prodloužení životnosti povrchu komunikace.

 

A ještě informace k už právě probíhající opravě průtahu Sedlišť na páteřní komunikaci II/602 mezi Jihlavou a Pelhřimovem. Opravu za téměř devět miliónů korun by měla firma dokončit do konce října 2017.

Jde o opravu v celé délce od křižovatky se silnicí II/347 směr Zachotín až ke křižovatce se silnicí III/13310 na Vyskytnou směr Jihlava, bude obnoveno napojení sjezdů a opraveno krátké napojení místní komunikace na Branišov, místní část obce Vyskytná. „Rovněž budou zřízena nová čela u dvou propustků a nezbytné práce údržby na odvodnění  silnice. V průtahu Sedlišť budou realizovány sanace zpevněných rigolů a příkopů, výměny uličních vpustí a na části se osadí nové obrubníky. V rámci celé stavby se na nový asfaltobetonový kryt provede vodorovné dopravní značení z plastu a doplní se směrové sloupky,“ vyjmenoval radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy Jan Hyliš. Od příštího týdne by měla být doprava v tomto úseku řízena semafory, pokud bude opravám přát počasí, pak semafory do týdne ze silnice zmizí.

Čtěte dále:   Čistá Vysočina

sedlejov

sedlejov

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Setkání mistrů plné šampiónů

Pá Říj 13 , 2017
Již nadcházející sobotu se letos naposledy rozezní motory autokrosových speciálů. Stane se tak při tradičním Setkání mistrů Bernard Cup v Humpolci. Seznam přihlášených slibuje úžasnou podívanou. Vždyť na něm figurují tři letošní evropští šampióni a mnoho dalších špičkových závodníků všech devíti kategorií Čtěte dále:   Vydejte se na Vysočinu vlakem

You May Like

Témata