Úředníci oprašují volební urny. Někteří lidé už mají ve schránkách lístky

29

Blíží se parlamentní volby. K urnám půjdeme už příští týden v pátek a v sobotu. Pro úředníky na radnicích to znamená připravit volení akt, urny, lístky, poučit komise. Obyvatelům Vysočiny se mezi tím ve schránkách objevují hlasovací lístky. Na Vysočině kandiduje celkem 24 subjektů.

Jiří Fiala, tajemník radnice v Humpolci - Foto: Daniel Zach

Jiří Fiala, tajemník radnice v HumpolciFoto: Daniel Zach

Rok 2017 je dalším volebním rokem, tentokrát půjdou oprávnění voliči odevzdat své hlasy budoucím poslancům dolní komory Parlamentu České republiky. Na Vysočině budou vybírat z celkem 24 politických stran a hnutí. 

Kupříkladu v Pelhřimově už začalo roznášení lístků, říká tajemník radnice Jan Machyán. „Volební lístky už distributoři dostali, někteří občanů už je mají doma.“ 

Dalším úkolem je připravit volební místnosti tak, aby tam nic nechybělo. V Humpolci na tom pracují, pokračuje tajemník Jiří Fiala. „Musíme je vybavit stoly a židlemi, protože v mateřských školách jsou židličky a stolečky pro malé děti. A tak musím z informačního střediska zajistit stoly, které jsou pro dospělé.“ 

Autor:  Milan Kopecký, Daniel Zach

zdroj: www.rozhlas.cz

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Začíná Honzlův Humpolec, budou i Šibřinky

Petr

29 thoughts on “Úředníci oprašují volební urny. Někteří lidé už mají ve schránkách lístky

        1. Skoro 20 let po revoluci a favoriti voleb jsou STB, Komunisti, Demagog a dalsi komunisti. Kdyz to clovek secte tak cca 60 % lidi voli extremisty a komunisty. Silenost.

          1. No ono je to skoro 30 let po „revoluci“ resp. po částečné úpravě režimu …. Toto letí……. A furt je to tak nějak napůl ……
            A není to v prdeli. Je to v lidech ……..

          2. Jako volič ODS jsem byl znechucen „prorůstáním“ se socany od období uzavření OPO-smlouvy (to byla pěkná pras.rna, která nám tu z demokracie opět udělala trhací kalendář, v hl. roli Milošek a Václavek oba s..či odkojení komoušem), a proto jsem přestal tuto stranu volit. Místo toho jsem dával hlasy malým pravicovým stranám, což bylo k ničemu a v min. volbách jsem absolutně naletěl, selhal a volil ANO. Takovou chybu si budu navždy vyčítat a jdu volit opět ODS, i když tady v Humpolci je stále patrná nechutná „nemoc z opo-smlouvy“. Budu doufat, že hoši a děvčata s modrým ptákem na prsou budou mít dostatek hrdosti a takový přešlap už znovu neudělají!!!
            Jak píše předchozí pisatel – je to v lidech !!

          3. Jako volič ČSSD souhlasím s tím, že období OPO-smlouvy bylo na nic a uškodilo sociální demokracii velmi. To je bez debat. Nyní je favoritem hnutí, které postavil miliardář a je závislé jen na tom jak se tento oligarcha vyspí. I přes nesporné chyby a nedostatky, které má ČSSD, je to strana s tradicí, strana, která tu byla už dávno před komunisty, strana která patří na naši scénu. Není umění být sympatizantem strany, když vyhrává, je ji třeba podpořit i ve chvílích, kdy ztrácí v preferencích.
            Proto volím ČSSD

          4. To jsou zase žvásty. Vol si třeba Lenina, ten je taky tradiční. A úplně největší tradice této země je, že tu převládá stádo tupých levičáckých konzumentů. Až zase budete brečet jak je to tady všechno špatně, tak si napište na papír kdo to zavinil. Primitivní tlupa, co se nechá opít rohlíkem.

          5. Take budu volit ODS. Nic moc si od toho neslibuji, tak snad me mohou prekvapit jen pozitivne. Beru to jako hlas proti slibum Terra felix, kde se zadratujeme, ozbrojime samopaly, a zivit, satit a zamestnavat nas bude jedna firma.

          6. Socan v bledě modrým. Taky budeš volit ty co tě opakovaně zklamali. Je tu řada jiných možností jak volit napravo. Třeba Svobodní nebo Realisté. I ti piráti jsou lepší než „klasika“. Jen ovčani to nevidí.

          7. Piráti nemají kromě předsedy Bartoše jedinou personu, která by mohla být v případné vládě. Jestli se dostanou do Sněmovny a půjdou do vlády, dopadnou jak kdysi VV nebo Zelení za dob modrého Bursíka. Proto nevolitelní

          8. Škoda, že tam není něco trochu víc pravicově vlasteneckého, typu Le Pen a s podobným programem .

          9. Ale houby, ovcane. Opravdovi neovcani hazou listek do kanalu a kopou zemljanku, prip. se stehuji do baziny v Srbsku… 🙂

          10. Čssd …. ? Demokracie pro sociálni přiživníky nikde moc nefunguje. Tentokrát ne.
            Uvidíme příště.

  1. Koho budu volit je čistě moje věc, ale Vám všem mohu klidně s čistým svědomím sdělit, že volit Babiše, Okamuru, Filipa, Kalouska či Fialu může jen člověk trochu rozumu mdlého. Jsou to buďto populisté a nebo v minulosti jasně prokázali svoji neschopnost a touhu po vlastním prospěchu, nikoliv o prosperitě této země.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Svatava Hausvaterová zná každý chráněný strom v kraji. Za většinu bojovala

Pá Říj 13 , 2017
Náplní práce Svatavy Hausvaterové z Agentury ochrany přírody a krajiny je psaní posudků o památné a vzácné stromy. Stará se o ně už třicet let. Při nedávné revizi těchto stromů v kraji Vysočina všechny objela. „Padly na to víkendy, trvalo to asi měsíc. Při cestách do terénu se snažím věnovat […]

You May Like

Témata