Vysočinu jako ráj filmařů představují nové webové stránky

Dneškem spouští krajská příspěvková organizace Vysočina Tourism nové webové stránky www.filmvysocina.cz

Vznikly za podpory Státního fondu kinematografie. Jejich hlavním úkolem je představit smysl Vysočina Film Office, její činnost a poukázat na Vysočinu jako na kouzelný kraj výjimečný svojí čistotou, jedinečnou přírodou s krásnými výhledy do krajiny barevných údolí, hustých lesů i malebných vesniček.

„Uvědomujeme si všechny přínosy natáčení v našem kraji, proto chceme tyto aktivity podporovat a filmařům poskytovat potřebný servis," uvedl ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák s tím, že Vysočina Film Office, která spadá pod jeho organizaci, je pro filmařem vstupní branou do regionu a spolehlivým kontaktním místem.
„Zpracováváme poptávky a dotazy ze strany filmových tvůrců, jsme prostředníkem mezi nimi a regionálními partnery a v neposlední řadě Vysočinu propagujeme jako film friendly destinaci s cílem maximalizovat přínos všech audiovizuálních aktivit v našem kraji," doplnila Klára Čechová, která má ve Vysočina Tourism Vysočina Film Office na starosti.

Na novém webu filmvysocina.cz si přijdou na své filmaři, regionální partneři i lidé se zájmem o film. Filmoví tvůrci tady najdou výčet služeb filmové kanceláře, nabídku možností spolupráce, informace o regionu a jeho dostupnosti a lehce nahlédnou i do nabídky lokací Vysočiny. Inspirací pro ně budou i články prezentující atraktivní lokality vhodné pro natáčení.
Stránky vybízejí k zapojení také nejrůznější spolky a organizace v regionu, na které by mohla mít spolupráce s filmaři pozitivní vliv. Lidé se zájmem o filmový svět pak získají na webu informace o filmech, které se na Vysočině točily nebo na ně vyskočí aktuality související s natáčením, například, kde je jaká lokalita z důvodu natáčení uzavřená a kde se naopak můžou pod ruce filmařů podívat. „Málokterý kraj je tak fotogenický a skýtá tolik možností pro panoramatické a víceplánové záběry české krajiny jako právě Vysočině, a to jsme se rozhodli připomínat," uzavírá Klára Čechová.

Čtěte dále:   Tipy na Den dětí. V Humpolci se svezou super auty, u Máje bude pestrý program

 

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Jedeme na muzikál Sestra v akci

Pá Říj 27 , 2017
MěKIS v Humpolci pořádá autobusový zájezd do Prahy na muzikálovou komedii Sestra v akci. V hlavní roli Lucie Bílá. Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Hrad Orlík zavírá brány, výlov v Červené Řečici

You May Like

Témata