Učitel nebyl spokojen s fotografickými filtry. Tak začal dodávat své

Pro řadu fotografů jsou fotografické filtry neoblíbenou investicí. Je to jen kovová objímka, ve které je upevněn kroužek skla o různých vlastnostech. Jenže kvalitní filtry bývají drahé a fotograf se bez nich občas neobejde. Tisíce jich ročně, včetně těch nanejvýš speciálních, vznikne v humpolecké firmě VFFoto.

Firma nyní, po pěti letech své existence, zaměstnává tři zaměstnance a čtvrtého na půl úvazku. „Za loňský rok jsme prodali asi tři tisíce filtrů, převážně v České republice. Z průměrné ceny jednoho filtru 1 500 korun se dá odvodit obrat mezi 3 až 3,5 milionu korun,“ uvádí majitel firmy Vladimír Fučík.

Vladimír Fučík

  • Narodil se v Humpolci, je mu 53 let.
  • Původní profesí byl učitel na základní škole. 
  • Fotografie je jeho celoživotním koníčkem.
  • Předchůdcem společnosti VFFoto byla firma, která prodávala fotopříslušenství.
  • Vlastní značka VFFoto existuje pět let.

Výrobní kapacitu mají naplněnou. „Současně neplánujeme výrazný nárůst zaměstnanců, tento stav je rozumný pro nás i pro zákazníka. V každém případě chceme udržet kvalitu našich produktů,“ doplňuje.

Společnost VFFoto dělá i speciální filtry, které jsou celosvětově obtížně sehnatelné. Jde o filtry z velmi tmavého skla, jež se používají ke zvláštním efektům. Jeden z produktů například 32 000krát prodlužuje potřebnou dobu expozice.

Na počátku byla firma s fotografickým příslušenstvím. Nabízela i fotografické filtry. Ty tehdy byly na trhuod dvou světovýchfirem a pak takzvané čínské filtry.

„Byly buď příliš drahé, nebo v případě čínských filtrů málo kvalitní. Tak jsme se rozhodli zákazníkům zkusit nabídnout filtry kvalitní, ale levnější než výrobky konkurenčních firem. Zpočátku jsme je chtěli vyrábět v Česku, ale nakonec jsme našli vhodného výrobce paradoxně opět až v Číně,“ popisuje podnikatel.

Zdroj a více zde: : https://jihlava.idnes.cz/fotograf-vladimir-fucik-filtr-vffoto-humpolec-podnikani-vyroba-vysocina-1l1-/jihlava-zpravy.aspx?c=A180227_385814_jihlava-zpravy_mv

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Paradox: v Humpolci opustí finanční úřad vlastní kanceláře, jde do nájmu

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

ALZHEIMER PORADNA VYSOČINA

St Bře 7 , 2018
Čtvrtek 08.03.2018 12:00 – 15:30 Čtěte dále:   Ulož.to v původní podobě končí: co to vypovídá o naší společnosti?

You May Like

Témata