Honzlův Humpolec – Dámská šatna

Pátek 23.03.2018 19:30

Místo konání: Humpolec, divadelní scéna kina

MěKIS v Humpolci a Město Humpolec a vás zve na festival amatérských divadelních představení HONZLŮV HUMPOLEC 2017 – 14. ročník. I v letošním roce jsme pro vás připravili velice zajímavou nabídku. Dnes se představí Divadelní spolek Jiří, Poděbrady s představením Arnošta Goldflama: 

Dámská šatna: Víte, která místnost v divadle je ta opravdu nejdůležitější? Kde se všechno určuje, probírá, ovlivňuje, posuzuje a rodí? Možná jste si mysleli, že je to ředitelna, kancelář tajemnice, nebo uměleckého šéfa, či snad dramaturgie. Ti poučenější z vás hádají klub. Nikoliv. 

Tím tajemným, mystickým a vzrušujícím místem je dámská šatna. A právě sem nás zavede stejnojmenná hra Arnošta Goldflama. Setkáme se zde se čtyřmi herečkami různého věku a takříkajíc oborů. Čtyři kolegyně, kamarádky a soupeřky. Prožijete spolu s nimi dlouhé čekání na roli,  vzrušující přípravu premiéry, každodenní rutinu repríz, ale hlavně jejich obyčejné a přece dojímavé osudy. 

Arnošt Goldflam, který je i režisérem inscenace, čerpá nejen ze své mnohaleté zkušenosti z působení v moravských, slezských a českých divadlech, ale především ze zevrubné znalosti poměrů v Klicperově divadle, jehož dámská šatna patří k legendám v daném oboru. Zkrátka a dobře: Kdo nenavštíví Dámskou šatnu v hradeckém divadle, neví o divadle nic…

Skrze setkání a rozhovory v divadelní šatně dává hra nahlédnout do osudů čtyř hereček. Do života první z nich, Marie, právě vstupuje nový muž. Marie prožívá počáteční okouzlení i následné rozčarování ve chvíli, kdy zjišťuje, že je s ním těhotná a on dítě odmítá. Její kolegyni Trudu s malou dcerou zase již po několikáté opouští manžel. Mladičká Klára přirozeně touží po roli, divadelním růstu i úspěchu. Nejstarší Líza řeší v obecnější rovině problém smysluplnosti hereckého poslání. Ve čtyřech generačních rovinách tak lze paralelně sledovat často provázané osobní i profesní problémy, se kterými se představitelky potýkají.

Čtěte dále:   Kabát se v Humpolci předvedl jako dobře namazaný stroj. Podívejte se

Vstupné 80 Kč, abonentka na všechna 4 představení – 240 Kč.
Předprodej vstupenek od 19.1.2018 v infocentru Humpolec. Online rezervace od 19.1.2018 zde. 

trochu historie z Honzlova Humpolce..


Online rezervace

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Radniční listy

Út Bře 20 , 2018
Březen 2018 Čtěte dále:   Vstupenky na Galakoncert v prodeji

You May Like

Témata