Čistá Vysočina – letos uklizeno 73 tun odpadků

V letošním jubilejním desátém ročníku tradiční akce Čistá Vysočina se přírodě podařilo ulehčit o 73 tun odpadků.

„Krajská správa a údržba silnic Vysočiny od více než 2 100 km silnic I., II. a III. třídy odvezla 42,3 tun odpadků. Podle informací zaslaných pověřenými obcemi se dalších více než 27 tun svezlo z přihlášených silnic v majetku obcí,“ uvedl Martin Hyský, politik Projektu Zdravý Kraj Vysočina a MA21. Akci Čistá Vysočina realizuje Kraj Vysočina právě v rámci tohoto projektu.
 
 
 

Dobrovolní sběrači také usedli do svých loděk a společně vyčistili břehy a tok řeky Sázavy. Zde nashromáždili dalších 3,5 tun různého smetí, o kterém si zřejmě někteří mysleli, že ho voda „odnese“. Celkem tedy letošní dobrovolníci přírodě na Vysočině ulehčili o 73 tun odpadků. Vloni se podařilo posbírat 82 tun a v roce 2016 to bylo dokonce 104 tun.

„Desátý ročník této tradiční akce, kterou pořádá Kraj Vysočina, letos přilákal stejný počet účastníků jako v minulých letech, tedy přes 22 tisíc lidí. Pokračuje příznivý trend z loňského roku, kdy byla poprvé souhrnná suma sesbíraného odpadu meziročně nižší, což dokládá, doufejme, pozitivnější situaci do příštích ročníků. Už během přihlašování jsme měli od některých účastníků reakce, že situace se okolo silnic zlepšuje a že je odpadků kolem silnic, které chodí každoročně uklízet, méně. Přejme si, aby tomu tak bylo i nadále. Všem dobrovolníkům, kteří v krásném téměř letním počasí vyrazili do terénu, patří ještě jednou velké poděkování,“ doplnil krajský radní Martin Hyský.

Deset let, jeden cíl – Čistá Vysočina! Děkujeme, že jste s námi!

Čistá VysočinaČistá Vysočina

Zdravý kraj

  • Oldřich Sklenář, odbor regionálního rozvoje
    Krajský úřad Kraje Vysočina
Čtěte dále:   Zveme vás na jaro do Jihlavy

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Radniční listy

Út Čvn 19 , 2018
Červen 2018 Čtěte dále:   Záchranáři se budou stěhovat do nového. Stavět se bude i v Bystřici

You May Like

Témata