Humpolec, zažije divizní premiéru v Blansku

Moravskoslezské soutěže znají svůj jízdní řád. Rozhodl o tom úterní podvečerní losovací aktiv. Bude to poslední ročník v této podobě, protože po jeho skončení bude následovat reorganizace.

Změna je život. Juniorská liga svým modelem mnoho klubů nenadchla, řada z nich se proti ní vyjádřila negativně. Od příštího srpna tak dojde k zapojení do MSFL a divize D rezerv největších klubů. Z toho důvodu přijde mnoho změn.
„Nejvíce se to asi dotkne MSFL. Je možné, že bude sestupovat více týmů než v předchozích ročnících,“ upozornil předseda Řídící komise pro Moravu Pavel Nezval.

MSFL bude mít od sezony 2018/19 osmnáct účastníků, vzniknou tři divize. „Tohle řešení bude asi nejrozumnější. Zpátky budeme moci zařadit B týmy do moravských soutěží a nepoznamená to tolik počet sestupujících,“ uvádí sekretář Řídící komise pro Moravu Radek Šindelář.

V každém případě je jasné, že nováček třetí ligy, Vrchovina, nebude mít na růžích ustláno. Důležitý bude samozřejmě start do soutěže. „V domácím prostředí máme na začátek poměrně přijatelné soupeře,“ soudí trenér Richard Zeman.
Zápasy s Uničovem a Rýmařovem odstartují premiérovou sezonu v MSFL, pak pojede Vrchovina na půdu ještě na jaře druholigového Frýdku-Místku. „My jsme měli zájem začínat dva zápasy doma. Je to kvůli naší nadmořské výšce, bude lepší odehrát březnové zápasy venku,“ vysvětluje Zeman.

To Velké Meziříčí, které bude po letošním druhém místu znovu jedním z favoritů soutěže, začne venku v Rýmařově. Bude takovým předskokanem Vrchoviny, která tak bude po něm soupeře „dědit“. Proto se svěřenci Libora Smejkala už ve druhém kole utkají doma s Frýdkem-Místkem a na ostře sledované derby dvou týmů ze Žďárska dojde až 10. listopadu (14. kolo). Hrát se bude u Oslavy.

Velice atraktivní start čeká v divizi D na fotbalisty Žďáru. První dvě utkání odehrají v domácím prostředí a hned obě dvě budou derby. Nejdříve změří síly 5. srpna s Velkou Bíteší, o týden později pak se ždíreckým Tatranem.

Čtěte dále:   A.F.C. Humpolec - FSC Stará Říše 2:0

Pikantní bude i souboj Havlíčkova Brodu se Starou Říší. Oba celky se totiž potkaly ve vzájemném kole před necelými dvěma týdny a z jasné výhry 4:1 se radoval tým z Jihlavska. Vítěz krajského přeboru VysočinyHumpolec, zažije divizní premiéru v Blansku a pak se potká se starým známým: venku s Velkou Bíteší. Dva venkovní zápasy budou pravým křesem ohněm.

Zbylí nováčci jsou Nové Sady (přesunuty z divize E), Lanžhot a Bystrc, která postoupila mimo pořadí.

Z losu MSFL a divize D

MSFL – 1. kolo (4. srpna): VRCHOVINA – Uničov, Rýmařov – VELKÉ MEZIŘÍČÍ, Frýdek-Místek – Kroměříž, Uherský Brod – Dolní Benešov, Valašské Meziříčí – Hlučín, Hulín – Vyškov, Líšeň – Otrokovice, Hodonín – Petřkovice.
2. kolo (11. srpna): Uničov – Petřkovice, Otrokovice – Hodonín, Vyškov – Líšeň, Hlučín – Hulín, Dolní Benešov – Valašské Meziříčí, Kroměříž – Uherský Brod, VELKÉ MEZIŘÍČÍ – Frýdek-Místek, Vrchovina – RÝMAŘOV.
Divize D – 1. kolo: ŽĎÁR N. SÁZ. – VELKÁ BÍTEŠ, ŽDÍREC N. D. – Bystrc, SLAVOJ POLNÁ – Bzenec, Břeclav – Tasovice, HAVL. BROD – STARÁ ŘÍŠE, Strání – Rosice, Nové Sady – Lanžhot, Blansko – HUMPOLEC.
2. kolo: VELKÁ BÍTEŠ – HUMPOLEC, Lanžhot – Blansko, Rosice – Nové Sady, STARÁ ŘÍŠE – Strání, Tasovice – HAVL. BROD, Bzenec – Břeclav, Bystrc – SLAVOJ POLNÁ, ŽĎÁR N. SÁZ. – ŽDÍREC N. D.
Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/vrchovina-zacne-proti-unicovu-velke-mezirici-v-rymarove-20180628.html


Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/vrchovina-zacne-proti-unicovu-velke-mezirici-v-rymarove-20180628.html

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpolec potvrzuje skvělou formu. Z Chorvatska veze druhé místo

Čt Čvn 28 , 2018
Tým Humpolec Bernard pokračuje ve skvělé reprezentaci České republiky na turnajích Challengeru World Tour v basketbalu 3×3. Na vítězství z kyperského Limassolu v minulém týdnu navázal druhou příčkou v chorvatském Lipiku. Čtěte dále:   Finále seriálu závodů Zlaté podkovy

You May Like

Témata