Založit účet
 
Menu
· Domů
· Ankety
· Archív článků
· Časté otázky
· Doporučte nás
· Galerie Sukna
· Hledat
· Humpolec Info
· Humpolec na UTube
· Kalendář
· Mapa Humpolce
· Odkazy
· Osobní zprávy
· Seznam členů
· Soubory
· Soutěže!!!
· Témata
· Top 10
· Váš účet

Přihlášení
Přezdívka

Heslo

Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.

Kalendář akcí
listopad 2017
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Divadlo
Kino
Koncerty
Městský úřad
Ostatní
Přednášky
Setkání
Slavnosti
Sport
Výstavy

O redakci
Server Humpolák je vydáván občanským sdružením Humpolák.

Kontaktovat redakci můžete přes e-mail na adrese redakce@humpolak.cz.

Adresa redakce:
sdružení Humpolák
Lnářská 113
396 01 Humpolec

Bankovní spojení:
eBanka
č.ú.: 1393129001/2400

AXL Systems - Volba pro váš počítač

Tradiční vinná klobása - netradičně 
Humpolákova kuchařkaTaké máte rádi vinnou klobásu? A taky si myslíte že tak nějak patří k Vánocům? Já vinnou klobásu přímo zbožňuji, ale dopřávám si jí pouze jednou do roka. A to právě v čase Vánoc. Takže vinná klobása je pro mne opravdu svátečním jídlem, na které se každý rok v tomto čase moc a moc těším.

Na co se však netěším je na její přípravu. Vinná klobása totiž docela dost na pánvi prská a omastek je pak všude. Klobása někdy ráda a často praskne a to je pak docela vysušená a ztratí svojí charakteristickou chuť. Což je docela škoda. Takže jsem přemýšlel, jak se tomuto problému vyhnout a jak vinnou klobásu připravit chutně a bez zapráskání půlky kuchyně. Na Internetu jsem pak narazil na zajímavý recept, jak tuto klobásu připravit a nemít tyto problémy. Na první přečtení se mi ten recept zdál docela divoký a říkal jsem si, že to musí vinnou klobásu zkazit. Nicméně v komentářích pod receptem se všichni čtenáři shodovali, že recept vyzkoušeli a že výsledek je naprosto super. Rozhodl jsem se ho tedy vyzkoušet a včera jsem si doma vinnou klobásu podle tohoto receptu připravil. Výsledek byl vynikající a moc jsme si pochutnali. Proto jsem se rozhodl zde pro Vás tento recept v tomto čase Vánoc ještě přetisknout. Pokud se ještě letos chystáte na přípravu a konzumaci vinné klobásy, neváhejte a připravte si jí takto. Budete zcela jistě příjemně překvapeni. Takže jdeme na to.

Co budeme potřebovat: samozřejmě vinnou klobásu (množství podle chuti a hladu), 30% šlehačku (cca 1 balení - 220 ml - na 1 kg klobásy), červené víno (cca 2 dcl na 1 kg klobásy)

Postup: Troubu si předehřejeme na 150 stupňů. Do nevymaštěného, nevymazaného pekáčku stočíme vinnou klobásu pěkně „do šneka" a zalijeme šlehačkou. Vložíme do předehřáté trouby a odkryté pečeme na oněch 150 stupňů, dokud klobása nezrůžoví a šlehačka se nevypeče na tuk. To jest cca 45 - 60 minut podle množství.

Vinná klobása netradičně

Pak do pekáčku přilijeme červené víno, zvýšíme teplotu na 180 supňů a ještě dopečeme při této teplotě - zhruba 10 až 15 minut.

Vinná klobása na šlehačce

Následně vyndáme a podáváme tak jak jsme zvyklí. Třeba s hořčicí a pečivem. Já dávám přednost verzi s bramborovou nebo nastavovanou kaší. To je pak teprve ten správný zážitek.

Pokud byste si chtěli připravit nastavovanou kaši, tak postup je velice jednoduchý. Připravíme si klasickým způsobem bramborovou kaši, kterou "nastavíme" hrstí vařených krup, a okořeníme česnekem utřeným se solí a majoránkou. Ještě nezapoměňte při prípravě kaše použít skutečné opravdové jedinečné čerstvé mléko, které si můžete zakoupit v automatu v prodejně ovoce a zeleniny v ulici Jana Zábrany pod Dolním náměstím. Věřte že kaše pak bude jedinečně nadýchaná a chuťově senzační. Mnohem lepší, než když použijete onu bílou vodu ze supermarketů.

Jak jsem říkal. Recept se může zdát podivný a může odrazovat i dlouhá doba pečení. Ale nebuďte takoví konzervativci a vyzkoušejte to. My jsme to zkusili a a všichni se olizovali až za ušima. Na stole nezbyl ani kousek vinné klobásy a s tou jen tak na pánvi se to nedá srovnávat. Asi jí prospívá i právě to dlouhé pečení, jelikož klobása vůbec nevyschne, a zůstane pěkně naducaná, plná té vinné chuti, kterou máme na téhle klobáse právě tak rádi.

Takže dobrou chuť, užijte si Vánoce a ať vás od všech těch dobrot a jedení nebolí moc břicho. :)

Publikováno: Středa, 23.12. 2009 - 11:45:04 Od: axl
 
Související odkazy
· Více o tématu Humpolákova kuchařka
· Další články od autora axl


Nejčtenější článek na téma Humpolákova kuchařka:
Smažená rýže na čínský způsob - honba za dokonalým receptem


Hodnocení článku
Průměrné hodnocení: 5
Účastníků: 3

Výborný

Zvolte počet hvězdiček:

Výborný
Velmi dobré
Dobré
Povedený
Špatné


Možnosti

 Vytisknout článek Vytisknout článek


"Tradiční vinná klobása - netradičně" | Přihlásit/Registrovat | 13 komentářů | Vyhledávání v diskusi
Komentáře jsou moderovány, pravidla jsou uvedena v záhlaví formuláře pro odeslání. Upozornění na závadný obsah zasílejte na adresu redakce@humpolak.cz

Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 1)
Od: misa (sk4000@quick.cz) - Středa, 23.12. 2009 - 12:59:47
(O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
Zní to zajímavě, určitě to vyzkouším. Je to teda pěkná kalorická bomba - tučné maso a k tomu ještě smetana, no ale dobré krmi třeba klást oběti. :-)
Jenom doufám, že se z té kombinace smetany a vína nepo....


[ Odpovědět ]
Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 0)
Od: Anonymní - Pátek, 25.12. 2009 - 10:36:25
 
Velice zajímavý recept, nicméně jdu do toho! Styrlitz.


[ Odpovědět ]
Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 0)
Od: Anonymní - Pátek, 25.12. 2009 - 14:56:45
 
Velice chutné !!!!


[ Odpovědět ]
Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 1)
Od: axl (tobyjsi@radvedel.cz) - Úterý, 29.12. 2009 - 12:29:27
(O uživateli | Poslat soukromou zprávu) http://www.axlsystems.wz.cz
 
Tak to jsem moc rád, že chutnalo. :)


[ Odpovědět ]
Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 0)
Od: Anonymní - Úterý, 29.12. 2009 - 16:59:29
 
Ale Arby se už asi nenajde :D.
Murlo


[ Odpovědět ]
Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 0)
Od: Anonymní - Úterý, 29.12. 2009 - 21:06:30
 
Vy jste zežrali toho psa za 4 litry ?


[ Odpovědět ]

Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 0)
Od: Anonymní - Pátek, 01.01. 2010 - 23:42:02
1,5 klobásy a jaká byla. Až se mi podaří dovychytat technologii, pozvu celé příbuzenstvo!! Díky za recept!!


frrrr


[ Odpovědět ]

Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 0)
Od: Anonymní - Neděle, 20.06. 2010 - 10:59:48
A to je recept jen pro Pražáky, nebo pro koho? U nás žádnou ulici Jana Zábrany pod Dolním náměstím nemáme, tak si mám koupit krávu?


[ Odpovědět ]
Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 1)
Od: axl (tobyjsi@radvedel.cz) - Středa, 30.06. 2010 - 14:25:57
(O uživateli | Poslat soukromou zprávu) http://www.axlsystems.wz.cz
 
P|rávě že pro Pražáky není, jenom pro Humpoláky. :)


[ Odpovědět ]
Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 0)
Od: Anonymní - Středa, 16.11. 2011 - 10:23:59
 
To není jen pro Humpoláky, i pro Litoměřičáky. Jen u nás je to ale ulice Lidická, prodejna Jotis.
Díky za recept, jdu ho zkusit. I mimo Vánoce.


[ Odpovědět ]

Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 0)
Od: Anonymní - Pátek, 06.01. 2012 - 07:39:30
Nic proti gustu, ale jednu poznámku mám. Vinnou klobásu také dělám v troubě, ale...
Na plech dám pečící papír, 60 dkg rozdělím na dva stejně dlouhé "hady", které smotám a "zajistím" špejlí. Pokapu olivovým olejem a to z obou stran a peču při cca 150 -160°C 20 minut. V půli pečení klobásu otočím! Toť vše.
Po té vaší hodině a čtvrt, musí být klobása jak sušenka...


[ Odpovědět ]
Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 1)
Od: axl (tobyjsi@radvedel.cz) - Pátek, 06.01. 2012 - 08:28:12
(O uživateli | Poslat soukromou zprávu) http://www.axlsystems.wz.cz
 
To jsem si taky původně myslel, ale není. Tím jak se koupe v té šlehačce s tím vínem, tak není vůvbec vysušená. Naopak.


[ Odpovědět ]
Re: Tradiční vinná klobása - netradičně (Hodnocení: 0)
Od: Anonymní - Pátek, 06.01. 2012 - 08:57:41
 
šlehačce nebo smetaně?! :-)


[ Odpovědět ]
Všechny obchodní známky, názvy a články patří jejich právoplatným vlastníkům, komentáře patří jejich odesílatelům. Komentáře jsou moderovány, pravidla jsou uvedena v záhlaví formuláře pro odeslání. Upozornění na závadný obsah zasílejte na adresu redakce@humpolak.cz.

(c) 1999 - 2008 Občanské sdružení Humpolák


Powered by Copyright © UNITED-NUKE - upravil a implementoval AXL Systems
Všechna práva vyhrazena.

Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.150 sekund

Tvoje Účetní     Petra Plast     Knihkupectví Jana Zábrany      Maryška Elektrocentrum