Nemocnice Pelhřimov začne využívat rozšířený urgentní příjem na jaře příštího roku

Už koncem prázdnin by měly začít v objektu Pavilonu akutní medicíny Nemocnice Pelhřimov stavební úpravy urgentního příjmu pro jeho zefektivnění urgentního příjmu.

„Nemocnice Pelhřimov je poslední z krajských nemocnic, které chybí expektační lůžka. Na jaře příštího roku bude moci nemocnice využívat přestavěný prostor. Nově zde bude mít prostory i lékařská pohotovostní služba pro dospělé, která byla dosud zajišťována v jiném odlehlejším pavilonu,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Stavební úpravy budou probíhat v současných prostorách urgentního příjmu a přilehlých prostorách chirurgických ambulancí. V prostorách ambulantního traktu vznikne nové triážní pracoviště a prostor urgentního příjmu bude rozšířen o čtyři kompletně monitorovaná lůžka. „V rámci projektu počítáme s rozšířením krytého příjezdu sanitek, tak, aby předávání pacientů mohlo probíhat komfortně za každého počasí. Veškeré práce budou probíhat za provozu. Klienti nemocnice zaznamenají mírná omezení v době, kdy budou probíhat stavební práce, které se dotknou instalace vyvolávacího systému v současných ambulancích,“ popisuje Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku.

 

Veškeré stavební práce na vybudování emergency bude hradit ze svého rozpočtu Kraj Vysočina. Kromě tohoto projektu bude v letošním roce v areále Nemocnice Pelhřimov na podzim zahájena stavba nového pavilonu pro dětské, gynekologicko-porodnické a neurologické oddělení, generální oprava také čeká historickou budovu ředitelství nemocnice.

NE PE

  • Jan Kalina, odbor majetkový
    Krajský úřad Kraje Vysočina
    tisk@kr-vysocina.cz
  • Petr Adam, náměstek ředitele Nemocnice Pelhřimov
Čtěte dále:   Vánoce na Pelhřimovsku klepou na dveře. Víme, kdy rozsvítí vánoční stromy

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

MAJÁLES 300 - Humpolec

Po Kvě 25 , 2020
Pátek 29.05.2020 Čtěte dále:   Záchranáři se budou stěhovat do nového. Stavět se bude i v Bystřici

You May Like

Témata