Získejte řidičské oprávnění přímo pro konkrétního zaměstnavatele!

Společnost „bit cz training“ nabízí ve svém projektu Najdi si práci na Vysočině velkou pomoc jak uchazečům o práci, tak zaměstnavatelům. V rámci rekvalifikačních kurzů, které „bit cz training“ realizuje, se mohou klienti připravovat přímo pro určitého konkrétního zaměstnavatele.

V projektu Najdi si práci na Vysočině pořádá společnost „bit cz training“ rekvalifikační kurzy ve více než třiceti oborech. Cílem těchto kurzů je především rozšířit možnosti uchazečů o práci. V rámci projektu se ale nabízí varianta, v které se klienti projektu připravují přímo pro konkrétního zaměstnavatele. Samozřejmě to vyžaduje především vstřícnost zaměstnavatele, který chápe, že využití služeb projektu pro něj přináší mnohé výhody. „Uchazeči o zaměstnání by měli při výběrovém řízení zaměstnavatele upozornit, že projekt Najdi si práci na Vysočině nabízí možnost rekvalifikace, a dokonce i získání potřebných oprávnění nebo certifikátů v žádaném oboru,“ říká projektový manažer společnosti „bit cz training“, Ing. Josef Sobotka.


 


Velký zájem je v poslední době o rekvalifikační kurz, po kterém klienti získají řidičské oprávnění skupiny C, které opravňuje k řízení motorových vozidel nad 3 500 kg. „Hodně firem na Vysočině nemá finance na to, aby zaplatily pracovníkům řidičské kurzy, a tak k nám chodí lidi s příslibem zaměstnání, pokud budou mít řidičské oprávnění skupiny C,“ uvádí Ing. Josef Sobotka. Tento kurz právě probíhá pro klienty školícího střediska bit cz v Jihlavě, ale je samozřejmě možné ho realizovat ve všech střediscích projektu.


 


Další oblastí, která se pro toto využití služeb projektu otvírá je sociální sféra. Za současného stavu legislativních opatření jsou zaměstnavatelé povinni svoje zaměstnance, například pečovatelky nebo sociální pracovníky, do tří let proškolit v odborných kurzech. I v těchto oborech probíhají rekvalifikace v rámci projektu Najdi si práci na Vysočině. Kurz v oboru všeobecný sanitář byl právě odstartován na školícím středisku bit cz v Havlíčkově Brodě. Těchto kurzů využívají například i lidé, kteří se doma již starají o nemohoucí blízkou osobu a jsou schopni přibrat si další pečovatelskou práci, například na poloviční úvazek. Po absolvování kurzu a splnění všech podmínek budou moci tuto práci vykonávat jako oficiální zaměstnání.

Čtěte dále:   Tipy na Den dětí. V Humpolci se svezou super auty, u Máje bude pestrý program

 


V projektu Najdi si práci na Vysočině tak může každý, kdo opravdu chce najít práci, získat neocenitelnou pomoc.   


 


PROJEKT “NAJDI SI PRÁCI NA VYSOČINĚ“


Dvouapůlletý projekt zahájený v únoru roku 2006 je cíleně zaměřen na zlepšení situace na trhu práce dle požadavků zaměstnavatelů, motivování cílových skupin osob tak, aby se zvýšila jejich zaměstnatelnost a zároveň i zaměstnanost. Cíleně je zaměřen na osoby krátkodobě nezaměstnané, osoby ohrožené ztrátou zaměstnání a zájemce o zaměstnání (např. maminky na mateřské dovolené). Projekt si klade za cíl oslovení minimálně dvou tisíc osob z různých cílových skupin, z nichž alespoň 1000 vstoupí do projektu.Tyto osoby si budou moci  vybrat ze 33 nabídnutých rekvalifikačních kurzů a nejméně 230 absolventům bude zajištěno zaměstnání.


 


Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


 


kontaktní osoba:


Mgr. Martina Rychetská


DENDRIT Consulting


Tel: 567 301 011
mobil: 731 110 557


mrychetska@dendrit.cz


myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Hlídejte si auta a peněženky

St Říj 24 , 2007
V úterý 23. října v podvečer ohrožoval neznámý pachatel s nožem v ruce v Humpolci několik žen a požadoval po nich peníze. Čtěte dále:   Pelhřimov chce efektivnější městskou hromadnou dopravu, některé autobusy možná nahradí minivany na zavolání

You May Like

Témata