Co přinesl první prosincový týden

Dopravní nehody, od kterých zúčastnění řidiči ujeli, anebo také hořící kontejner v Humpolci.

V úterý 4.12. ve 14:35 hodin došlo k dopravní nehodě u Velkého Rybníka u Humpolce. Třiadvacetiletý řidič vozidla Peugeot 405 jel po silnici I. třídy č. 34 ve směru od Humpolce na Pelhřimov. V daném  kilometru nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím osobním automobilem  Škoda 120 L, jehož řidič dával znamení o změně směru jízdy vlevo na obec Velký Rybník, a do tohoto zezadu narazil. Čtyřicetiletý řidič Škody 120 L zastavoval za před ním stojícím automobilem Škoda Octavia. Řidič tohoto vozidla rovněž odbočoval vlevo na Velký Rybník a dával přednost protijedoucím vozidlům. Nárazem bylo vozidlo Škoda 120 odmrštěno vpřed, kde narazilo do zadní části vozidla Škoda Octavia. Poté pokračovalo do protisměru, kde se střetlo se soupravou nákladního vozidla Renault s návěsem. Další náraz odmrštil vozidlo Škoda 120 do budovy čekárny autobusu a následně zpět na silnici, kde začalo hořet.
Renault s návěsem ve smyku pokračoval vpravo mimo vozovku, kde narazil do dopravní značky a dále se dostal zpět do levého silničního příkopu. Na zastávce autobusu v té době stál vůz Škoda Favorit, který byl zasažen odlétajícími kusy vozidel do pravých zadních dveří.
Při dopravní nehodě byl lehce zraněn řidič z vozidla Škoda 120 L. Alkohol byl u všech účastníků dopravní nehody vyloučen dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla vyčíslena na 265 tisíc korun.


Ve středu 5.prosince před druhou hodinou odpoledne došlo k nehodě nedaleko Želiva. Jednašedesátiletý řidič vozu Opel Corsa jel ve směru od Želiva na Humpolec a při klesání na přímém úseku silnice začal předjíždět nákladní automobil. Při předjíždění dostatečně neodhadl vzdálenost potřebnou pro předjetí nákladního automobilu a čelně se střetl s protijedoucím automobilem Škoda Pick-up s přívěsným vozíkem. Pick-up byl nárazem odhozen na svodidla vlevo mimo vozovku. Při nehodě došlo k zachycení pravé zadní části automobilu Opel Corsa předjížděným nákladním automobilem. Řidič nákladního automobilu v místě nehody nezastavil a z místa odjel, zatím se jej nepodařilo  zjistit. Při nehodě byl lehce zraněn devětapadesátiletý řidič vozidla Pick-up. Alkohol u řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou, hmotná škoda činí 170 tisíc korun.

Čtěte dále:   Rychlost 229 km/h: jízda sporťáku skončila na dálnici u Humpolce

Ten samý den, kolem 19.hodiny se stala dopravní nehoda přímo v Humpolci v Husově ulici. Dvaapadesátiletý řidič vozu Ford Mondeo odbočoval do Soukenické ulice a při manévru ho začalo předjíždět dosud neustanovené vozidlo, které narazilo do levé přední části automobilu. Neznámé vozidlo bylo odhozeno na zábradlí a řidič s ním od dopravní nehody ujel. Hmotná škoda činí padesát tisíc korun.


5.prosince krátce před půlnocí vyjížděla policejní hlídka k restauraci Stromovka v Humpolci. Na dvoře restaurace došlo ke shoření plastového kontejneru, ohoření okna do sklepa a omítky budovy restaurace. Přivolané jednotce profesionálních hasičů ze stanice Humpolec se podařilo zdolat požár kontejneru a sklepního okna přilehlého objektu za pomoci vysokotlaku. Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn a škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 30 000 Kč. Na místě byl i vyšetřovatel HZS, který uvedl, že se jedná o nedbalost nebo úmyslné zapálení kontejneru.


Ve čtvrtek 6.prosince v podvečer nasedal sedmapadesátiletý cyklista před domem v obci Rozkoš na jízdní kolo. Z důvodu silné opilosti s kolem upadl na vozovku a utrpěl zranění s dobou léčení 2 – 3 měsíce. Provedenou dechovou zkouškou  přístrojem Dräger bylo u cyklisty zjištěno 2,66 g/kg alkoholu v dechu. 


(Zdroj: http://www.pelhrimov.info/)


 


myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Conteg hledá asistenta/ku hlavní účetní

Pá Pro 7 , 2007
Conteg, spol. s r.o. – česká strojírenská firma se zavedeným výrobním programem a více jak devítiletým uplatněním na zahraničním i domácím trhu, příjme pro závod v Humpolci pracovníka na pozici asistent(ka) hlavní účetní. Čtěte dále:   Srážka s gaučem na dálnici u Humpolce: do spadené sedací soupravy narazil kamion

You May Like

Témata