Pokrok nelze zastavit

Vzhledem k rostoucím požadavkům na poskytování kvalitních síťových služeb byla provedena kompletní rekonstrukce počítačové sítě na střední škole SČMSD v Humpolci.

Stávající školní síť, která se vyvíjela společně s potřebami výuky informačních technologií, byla nahrazena zcela novou infrastrukturou respektující současný stav na tomto dynamicky se rozvíjejícím poli, kterým informační technologie bezesporu jsou.  Škola tak může poskytnout ještě kvalitnější podporu výuky informatických předmětů a zcela zajistit technologické potřeby nově otevřeného studijního oboru INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE – Informatika v informatice.


Celá budova prošla kompletní výměnou infrastruktury datových rozvodů. Tím se vyřešil i rozvod školního rozhlasu a nově vznikly ozvučené zóny společných prostor pro studenty s možností volby programu z dostupných internetových rádií. V budově bylo nalezeno strategické místo s vhodnou polohou, kde byl umístněn nový datový rozvaděč s moderním vybavením, které současný trh nabízí. Ve vzduchotechnikou odvětrávaném speciálním racku s dostatečným zálohováním napájecího napětí a několikastupňovou ochranou proti přepětí, byly uloženy tři dvouprocesorové servery s diskovým polem, vybavené redundantními zdroji napájení, zálohovací systém s terabytovým RAID polem, výkonnou přepínací jednotkou HP Procurve osaditelnou až 192 gigabitovými ethernetovými porty a routovací jednotkou firmy Cisco.


Kabeláže, prvky kabeláží a datových počítačových zásuvek v budově, která je systémově rozdělena na administrativní část a část pro výuku (učebny, kabinety) jsou od švýcarské firmy Reichle De Massari. Uložení všech strukturovaných kabeláží a dalších souvisejících rozvodů je v moderním vkládacím parapetním systému přední české firmy KOPOS a splňuje nejen náročné požadavky na funkčnost a rostoucí kapacitu směrem do budoucnosti, ale také nenarušuje interiér míst, kudy prochází. Novinek je jistě ještě mnohem víc a tak noví, ale i stávající studenti se jistě mají na co těšit. Škola je připravena díky tomuto vybavení čelit náporu informačních technologií nyní, ale i několik dalších let bez ztráty kytičky. Pokud je škola takto důsledná i v jiných oblastech, je o studenty bezesporu dobře postaráno.

Čtěte dále:   Zajet traktorem s vlekem na centimetr přesně do garáže. I to musí zvládnout student humpolecké Zemědělské akademie

O montáž zmiňovaných technologií se zasloužily firmy Filip Strnad – Audioservis Pelhřimov a Jiří Matějka – Justblue Červená Řečice.


Mgr. Rudolf Dvořák
učitel IT a správce sítě


Střední škola SČMSD Humpolec, s.r.o.

 


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vysočina krásná...

Pá Čvn 26 , 2009
Dovoluji si vás pozvat na výstavu velkoplošných leteckých fotografií Zdeňka Vošického z kolekce „Vysočina krásná – známá i neznámá“. Výstava se koná v období od 28.června do 31.srpna 2009 v galerii VINUM MISSAE na havlíčkobrodském náměstí. Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Tajemní a zranitelní, žádní upíři. Výstava v Humpolci […]

You May Like

Témata