V Humpolci se utkají nejlepší jezdci z celé republiky ve všestrannosti

V jezdeckém areálu Školního statku Humpolec – Dusilov se od pátku 9. července do neděle 11. července konají tradiční jezdecké závody ve všestrannosti. Jedná se o významnou olympijskou disciplínu, která má na Vysočině dlouholetou tradici a každý rok do Humpolce přijíždějí stovky zájemců z celého Česka.

„Třídenní závody se skládají z drezurní, terénní a skokové zkoušky. Soutěže začínají v pátek i v sobotu v devět hodin dopoledne a v neděli od jedné hodiny,“ popisuje organizátor Jiří Klubal. V rámci těchto závodů se uskuteční čtyři soutěže – dvě na mezinárodní úrovni, které jsou označeny zkratkou CIC**, CCI* a další dvě národní soutěže. Navíc se v rámci těchto soutěží také koná Mistrovství ČR v kategoriích seniorů a dětí.

            Vedle jezdců z České republiky a zahraničí mají výrazné zastoupení jezdci právě z Vysočiny. Předloňskou vítězkou v Mistrovství České republiky ve všestrannosti se stala Radka Dvořáková z Vysočiny, vloni se umístila na druhém místě.

Eva Fruhwirtová

Čtěte dále:   Červnová kvalifikace Zlaté podkovy proběhne. Do Humpolce chce 40 vozatajů

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Jezdci z Vysočiny se prosadili v mistrovství ve všestrannosti

Po Čvc 12 , 2010
O víkendu 9. – 11. července se do Humpolce sjeli jezdci z celé České republiky a také několika dalších států, aby změřili své dovednosti v olympijské disciplíně – všestrannost. Mezi jezdeckou elitou opět zazářila Radka Dvořáková z Rynárce, která se po loňském druhém místě stala mistryní České republiky. Z úspěchu […]

You May Like

Témata