Cmundiáda

Cmundiáda, aneb soutěž o nejlepší Miletínskou cmundu 2011

Zveme Vás zvesela na první ročník soutěže o nejlepší cmundu, která proběhne v sobotu
16. dubna od 14:00 v obci Miletín, resp. v jeho kulturním zařízení na návsi.
Soutěž je otevřena všem, kdo má dobrou náladu a troufá si ukázat, co umí.

Pro přihlížející bude připravena nejen ochutnávka nejrůznějších cmund, ale také malé občerstvení.


 


Průběh:


Soutěžícím budou losem přidělena čísla, pod kterými budou prezentovat své výrobky. Na tomto čísle nezávisí pořadí přípravy ani prezentace. Ve vymezeném čase se soutěžící sejdou v přípravně a dohodne se pořadí u plotýnek. Organizátor bude poté řídit časový rozvrh a zvát soutěžící k plotýnkám tak, aby všem byly zajištěny stejné podmínky. Zejména omezení zbytečné prodlevy mezi dokončením přípravy a servírování porotcům. K použití bude jak plynový vařič, tak elektrická plotýnka.


 


Porotci mohou v průběhu celého hodnocení všech vzorků zkonzumovat jednu sklenici piva či vína jako přerušovač chuti, nesmějí v degustátorské místnosti kouřit a jakkoli ovlivňovat ostatní porotce.


Vstup do degustátorské místnosti bude umožněn pouze členům komise a organizátorům


 


U každého vzorku se hodnotí pomocí bodové stupnice 1-10 v následujících kategoriích:


chuť, vůně, vzhled, úprava. Součtem bodů se poté určí vítěz o nejlepší Miletínskou cmundu 2011. A je o co soutěžit! Nechte se překvapit!


 


Porota se bude skládat z pozvaných hostů a vylosovaných lidí, kteří si nijak neúčastní vlastní soutěže.


 


Podmínky soutěže:


Pro účast v soutěži o nejlepší cmundu nejsou kladena žádná omezení co se týká věku, pohlaví či bydlištěm. Přihlásit se může každý, kdo v ruce udrží pánvičku a dokáže naprosto samostatně připravit soutěžní výrobek.


 


Jedinou podmínkou je příprava těsta předem a hlavní surovinou musí být brambory. Soutěžící si musí veškeré suroviny a kuchyňské náčiní přinést s sebou. K dispozici budou na místě pouze plynový hořák, nebo elektrická plotýnka.

Čtěte dále:   Humpolec nezapomíná

 


Vstupné 30 Kč


 

Více info na e-mailu: janforster@seznam.cz, nebo tel: 774 207 902

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

10x nejobdivovanější BERNARD

Pá Dub 8 , 2011
Praha, Humpolec – 7. 4. 2011 – „Pivovar se v roce 20. výročí vzniku stal podesáté v řadě nejobdivovanější firmou kraje Vysočina a třetí nejobdivovanější firmou České republiky v oboru potravinářský a tabákový průmysl“ vysvětluje Stanislav Bernard a dodává: „Obou získaných ocenění si samozřejmě velice vážíme, dokazuje to dlouhodobě velice […]

You May Like

Témata