Na koncert Svěceného byly fronty. Koncerty v Želivě pokračují

Sobotní koncert houslisty Jaroslava Svěceného v kostele Narození Panny Marie v želivském klášteře navštívilo přes tři sta lidí.


Program festivalu Musica Figurata, jehož součástí bylo i vystoupení Svěceného, pokračuje v pátek 15. července. Z ohlasů je patrné, že lidé projevují o duchovní a klasickou hudbu velký zájem.

                „O koncert Jaroslava Svěceného byl nebývalý zájem. U vchodu stály dlouhé fronty hodinu před koncertem. Pana Svěceného doprovázel varhaník Josef Popelka. Oba umělce publikum odměnilo mohutným potleskem ve stoje,“ popisuje umělecká ředitelka festivalu Marika Pečená.

                V tomto týdnu jsou pro zájemce připraveny hned dva koncerty. V pátek 15. července koncert výborného varhaníka Lukáše Vendla, který mimo jiné letos v dubnu hrál na zahajovacím koncertě po opravě velkých varhan v Praze v kostele Nejsvětějšího Salvátora. Lukáš Vendl je jedním z největších českých odborníků na duchovní hudbu německého baroka a podobně bude zaměřen i jeho koncert.

                V sobotu 16. července v Malovaném refektáři ochutnají návštěvníci zcela odlišnou atmosféru a za doprovodu barokní harfy a dvou louten vyslechnou vášnivé italské Affeti Amorosi v podání souboru In Cordis – Spojené struny historické. Zpívat bude Kateřina Doležalova Ghanudi, která vystudovala v Praze Filozofickou fakultu Karlovy univerzity a konzervatoř v italské Veroně. Soubor s neobvyklým a zvukově velmi malebným obsazením vede theorbista a muzikolog Miloslav Študent.

Celý program: http://www.musicafigurata.cz/

kontakt: Marika Pečená, vespro@zeliv.eu

Čtěte dále:   3. ROČNÍK VINOBRANÍ A PIVOBRANÍ

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

BERNARD z Paříže do Říma

Po Čvc 11 , 2011
Humpolec 11. 7. 2011 – Rodinný pivovar BERNARD přes letošní vrtkavé počasí poprvé v historii překonal za první pololetí stotisícovou hranici prodaného nepasterizovaného piva BERNARD. Čtěte dále:   Klavírní recitál Matyáše Nováka - Koncert k Roku české hudby

You May Like

Témata