KAMENNÁ 3D KINA SE PROMĚNÍ V KONCERTNÍ PÓDIA

Ve čtvrtek, 7. března se v kině v Pelhřimově uskuteční koncert kapely Nylon Jail s 3D projekcí, a to v rámci turné Devil is a cowboy po kamenných kinech v České republice. Tento projekt je svého druhu unikátní.

Populární 3D projekce jsou od nynějška lákadlem nejen pro filmové fajnšmekry. Olomoucká hudební formace Nylon Jail se rozhodla obohatit svá vystoupení jedinečným vizuálním zážitkem. S pomocí nejmodernější 3D technologie natočila kapela hrané sekvence, uzpůsobené jednotlivým skladbám.

Nylon Jail se už od počátků své tvorby snažili o žánrovou různorodost
a kombinování nekombinovatelného. Využitím 3D technologií ale muzikanti zcela změnili běžné vnímání živé hudby. „Nevíme o žádné jiné kapele vystupující s 3D projekcí. Podobné plány měli snad jen němečtí Kraftwerk, které na koncertech doprovázely trojrozměrné animace. Nylon Jail jsou v tomto ohledu právem považováni za průkopníky,“ komentuje Jiřin Jirák, autor myšlenky projektu. „Spojení hudby a obrazu není na koncertech nic neobvyklého. Doposud však byli hudební fanoušci zvyklí vídat pouze klasickou 2D projekci nebo VJing. Třetí rozměr teď slibuje naprosto ojedinělý zážitek,“ dodává.

Kapela kombinuje akustickou a elektronickou hudbu, přičemž se opírá
o osobitost divokého západu. „Country, kovbojové a western jsou platformou, na které stavíme naši hudební existenci. Tím ale nechci říct, že to vše bereme smrtelně vážně,“ říká s úsměvem jeden z členů kapely, kytarista Roman Vičík.

S přiléhavým názvem Devil Is A Cowboy nyní Nylon Jail vyjíždějí na celorepublikové 3D turné. V jeho rámci zavítají do řady kamenných kinosálů a klubů ČR. „Bude to cirkus se vším všudy. Dovezeme vlastní zvukovou aparaturu, osvětlení, kouřostroje i bohatý výběr předmětů spojených s kapelou, divokým západem a 3D,“ slibuje producent turné David Mencl. Dle jeho slov jsou v plánu rovněž zahraniční vystoupení, jejichž vrcholem má být miniturné po USA.

Čtěte dále:   Výstava Vánoce našich babiček

Více informací o kapele a aktuální program unikátního 3D turné naleznete na webu www.nylonjail.com nebo na facebookovém profilu Nylon Jail.

Březnové termíny koncertů turné Devil is a cowboy:

čt 7.3. – Pelhřimov

pá 8.3. – Jihlava

so 9.3. – Třebíč

čt 14.3. – Boskovice

so 16.3. – Břeclav

po 18. 3. – Znojmo

út 19.3. – Krnov

so 23.3. – Uničov (Festival Mladá kamera)

Nail.jpg

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Pátrání po osobách

Čt Úno 21 , 2013
RACEK VLADIMÍR – hledaný muž Čtěte dále:   Putování za rodáky - říjen

You May Like

Témata