Národní týden trénování paměti na Vysočině

Druhý březnový týden se na Vysočině už poosmé připomíná jako Národní týden trénování paměti. Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging v rámci celosvětové akce Týden uvědomění si mozku informuje veřejnost o výsledcích výzkumu mozku srozumitelnou formou prostřednictvím stovek akcí. Jedna z nich se koná ve středu 12. 3. 2014 od 9 hodin v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě.

Myslete na svou paměť! Takový je název přednášky, která je určena pro širokou seniorskou veřejnost, ale i pro všechny ostatní zájemce, kteří mají chuť zjistit, jak jsou na tom se svojí pamětí. V úvodní části setkání zazní odpovědi na nejčastěji pokládané otázky, z nichž se účastníci dozvědí, co ovlivňuje kvalitu paměti a jak o ni pečovat. Náplní druhé části setkání budou praktické testy a cvičení zaměřené na pozornost, krátkodobou paměť verbální i numerickou, dále úkoly na procvičení obrazotvornosti, logického uvažování i asociativního myšlení. Výsledky všech testů budou anonymní a budou sloužit pouze pro vlastní potřebu účastníků.

 

Cílem Národního týdne trénování paměti je přesvědčit nejen seniorskou populaci o tom, že si ještě dobře pamatují vše co je potřeba, když jim někdo poradí, jak na to. Trénování paměti tak patří mezi efektivní nástroje ke zvýšení soběstačnosti každého člověka a prodloužení nezávislosti seniorské populace.

Apametsen_1.JPG

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Přijedou Posedlí Dakarem, budou i dechovky

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Poklady v podzemí, přednáška dr. Karla Malého

Út Bře 11 , 2014
Víte, jaké nerostné bohatství skrývá Vysočina? Jaké minerály, horniny nebo barevné kovy a jejich rudy se u nás vyskytují? Čtěte dále:   Skvělé zprávy z pelhřimovské a havlíčkobrodské nemocnice

You May Like

Témata