Letošní Honzlův Humpolec bude excelentní

MěKIS v Humpolci vás zve na festival amatérských divadelních představení
HONZLŮV HUMPOLEC 2015 – 11. ročník

Letos se na festivalu Honzlův Humpolec dobře pobavíte a ještě si zazpíváte! Kdo by neznal notoricky známe songy jako např. Lásko má, já stůňu, nebo písničky z Balady pro banditu? To vše uvidíte a slyšíte v podání amatérských divadelních souborů během měsíců březen a duben na divadelní scéně humpoleckého kina. Salvy smíchu vám navodí i Babička v trenkách, a při Mužích v offsidu se vám bude "bránice třepat jako míč ve svatyni soupeřova brankáře". 
 

13.3.2015 – BALADA PRO BANDITU  – Divadlo konzervatoře Praha
20.3.2015 – NOC NA KARLŠTEJNĚ – DS Karla Čapka Třešť 
10.4.2015 – BABIČKA V TRENKÁCH – DOS Želiváci, Želiv
17.4.2015 – MUŽI V OFSAJDU – DSJH Humpolec  

  • Začátky představení jsou v 19:30 
  • Vstupné na jednotlivá představení – 80,- 
  • Rezervace a předprodej vstupenek v infocentru Humpolec, Havlíčkovo nám. 91, tel: 565 532 479, mekis@infohumpolec.cz
  • Rezervace jednotlivých vstupenek je možná také on-line 
  • Rezervace abonentek je možná pouze telefonicky nebo osobně v infocentru. 
  • Zahájení předprodeje (jednotlivé vstupenky i abonentky) od 13. února 2015  v infocentru
  • Prodáváme abonentky za 240 Kč. Zakoupením této abonentky získáte zvýhodněné vstupenky na všechna čtyři představení v rámci festivalu HH.

 

 13.3.2015 – BALADA PRO BANDITU  – Divadlo konzervatoře Praha

Velký baladický příběh obávaného zbojníka Nikoly Šuhaje, jeho milé Eržiky a celé Koločavy. Muzikál plný opravdových lidí a živelné nespoutanosti.

Za první světové války Nikola zběhl a skrýval se v lesích v okolí svého rodiště na Podkarpatské Rusi. Hned od počátku svého příběhu byl rebelem s přirozenou touhou po svobodě, vymykal se všem konvencím. Stal se zbojníkem z vlastní vůle, ale i z nutnosti. Nedostatek peněz mu nedovolil, aby si mohl vzít svou milovanou Eržiku. Peníze pro Eržičina otce se tedy rozhodl získat za každou cenu. Ovšem v loupení se nezastavil, pokračoval od malých krádeží k velkým lupům, za stálého pronásledování četnictvem, kterému unikal až do chvíle, kdy byla na jeho dopadení vypsána vysoká odměna. A pod vidinou velkých peněz, ale i vyhnutí se vlastnímu trestu se mu zpronevěřili dokonce jeho dobří přátelé a společníci! Jak mohli?!
Dnes již legendární muzikál, jehož mnohé písně zlidověly, napsal Milan Uhde na motivy románu Ivana Olbrachta Nikola Šuhaj loupežník. Společně s hudebním skladatelem Milošem Štědroněm vytvořili dílo trvalé hodnoty, které poprvé spatřilo světlo světa v brněnském Divadle na provázku v roce 1975, o tři toky později bylo také zfilmováno a na českých jevištích již zcela zdomácnělo. Nyní se můžete těšit na inscenaci plnou mladistvého elánu a energie studentů Pražské konzervatoře, kteří pod vedením zkušeného režiséra Michaela Taranta hledají výpověď o Nikolově i jejich vlastním světě.
 

Čtěte dále:   Piknik, Humpolcem s umělci, odhalování sochy

 20.3.2015 – NOC NA KARLŠTEJNĚ – DS Karla Čapka Třešť  

Řekl: Lásko má, já stůňu, svoji pýchu já jen hrál… Kdo by neznal ústřední melodii z hudebního filmu režiséra Zdeňka Podskalského! Vznikl podle stejnojmenné divadelní hry, kterou v roce 1884 napsal Jaroslav Vrchlický. Navštívíme dobu panování Karla IV., jenž dal zbudovat Karlštejn jako pevnost střežící korunovační klenoty a údajně zakázal, aby tam nocovaly ženy. Královnu Elišku Pomořanskou trápila krutá žárlivost – co tam asi tak pan choť za nocí provádí? Rozhodla se tedy na hrad vniknout v přestrojení za páže a zjistit pravdu. Stejný nápad dostala v tentýž den také mladičká Alena, zamilovaná do jednoho ze členů hradní posádky. Z jejich konání samozřejmě povstane řada zapeklitých situací…

Představí se Divadelní spolek Třešť.

  10.4.2015 – BABIČKA V TRENKÁCH – DOS Želiváci, Želiv

Děj bláznivého voudevillu se odehrává během jediného dne v obchodě s deštníky, na ulici a v parní lázni. Je zasazen do konce 20. let minulého století. Jak už sám název napovídá, dojde k převleku muže za ženu – babičku. V jednom okamžiku se na jevišti střetnou dokonce čtyři muži, které donutí vzniklá situace také k převleku. Vše se odehrává na pozadí téměř detektivní zápletky s mnoha svéráznými postavičkami. Komedií se prolínají písničky, jedna z postav v určitých momentech zastavuje děj a komentuje vzniklou situaci.

 17.4.2015 – MUŽI V OFFSIDU – DSJH Humpolec 

Muži v offsidu aneb ze života klubovních přívrženců – Podle stejnojmenného románu Karla Poláčka upravil Martin Vačkář a Luděk Doležal. Česká humoristická a sportovní komedie o tom, že kdo zradí svůj klub, nemá štěstí v životě. Dozvíte se, co učiní vášeň fotbalová z pana Načeradce ze Žižkova, majitele obchodu s konfekcí a gumáky, který je nadšeným fandou S. K. Slavie a přes odpor své ženy Hedviky chodí každou neděli na fotbal. Kterak krejčí Emanuel Habásko žijící osaměle s dospělým synem Emanem, a jenž je nekonečně uháněn vdovou Ouholičkovou dojde skrze lásku k žižkovské Viktorce rodinného štěstí. Jak nezaměstnaný Eman Habásko díky fotbalu získá nejenom vysněnou práci u pana Načeradce, ale i lásku Emilky Šefelínové z Nuslí a přes odpor nadutého pana Šefelína dosáhne nejenom svatby, ale i fotbalové gramotnosti Emilky. A přitom všem se bude vaše bránice třepetat jako míč ve svatyni soupeřova brankáře.

 

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Český polární výzkum v oblasti meteorologie a klimatologie v Arktidě

St Úno 4 , 2015
Český polární výzkum v oblasti meteorologie a klimatologie v Arktidě (souostroví Špicberky) – 5.2.2015 v Humpolci Čtěte dále:   Pozvánka na Miroslava Donutila

You May Like

Témata