Regionální operační program Jihovýchod je ve finále

Tradiční setkání žadatelů, příjemců i ostatní příznivců Regionální operačního programu Jihovýchod se dnes v Brně uskutečnilo naposledy. V novém programovacím období budou osvědčené regionální operační programy nahrazeny společným Integrovaným regionálním operačním programem spravovaným přímo státem

Kromě zhodnocení úspěšného období, ve kterém se podařilo maximálně využít evropských dotací, se výroční konference pořádaná Úřadem regionální rady ROP JV věnovala i budoucnosti, novému programovacímu období a dosud nejasným podmínkám možnosti získání dotací z EU.

 

 
 

„Výsledky ROP Jihovýchod ukazují, že jsme se společně velmi dobře naučili efektivně a průhledně administrovat i čerpat evropské peníze. Celá řada kvalitních projektů přispěla ke zvýšení kvality života obyvatel na Vysočině i na Jižní Moravě. Rád bych věřil, že centralizace regionálních operačních programů do celorepublikového Integrovaného regionálního operačního programu v novém programovacím období dokáže plně využít evropské dotace a současně brát ohledy na individuální potřeby regionů. Vzhledem ke známým výsledkům operačních programů dosud spravovaných státem, i vzhledem nepřehledným přípravám na nové programovací období mě optimismus postupně opouští,“ zhodnotil současnou situaci Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina a předseda Regionální rady Jihovýchod, který se konference zúčastnil.  

 

Regionální operační program Jihovýchod měl k dispozici pro Kraj Vysočina a Jihomoravský kraj 18,8 miliard korun. Ukončeno bylo 750 projektů, 196 jich je ještě v realizaci. Veškeré dotační peníze budou využity. Kromě proplácení posledních projektů, které bude ukončeno v březnu 2016 , je nutné ještě intenzivně pracovat na uzavření operačního programu, včetně pomyslného zamčení dveří úřadu. ROP JV patřil mezi nejlépe čerpající operační programy v České republice.

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Přijedou Posedlí Dakarem, budou i dechovky

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Pozvánka spolku pro Humpolecko z.s. na přednášku do městského kina

Čt Čvn 11 , 2015
16..6. 2015 – městské kino, Humpolec Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Přijedou Posedlí Dakarem, budou i dechovky

You May Like

Témata