Smrt studenta šokovala Humpolec

Žák druhého ročníku pelhřimovského gymnázia byl podle všech bezproblémový kluk

Hrůzný čin, k němuž se včera ráno na Václavském náměstí v Praze odhodlal devatenáctiletý mladík z Humpolce, šokoval celé město. Nad zmařeným lidským životem nevěřícně kroutili hlavou nejen ti, kteří ho znali.

Sebevražda devatenáctiletého Zdeňka Adamce z Humpolce, který se včera ráno upálil v centru Prahy, otřásla celým městem. Přitom prý neměl žádné problémy, ani v soukromém životě, ani ve škole, kde byl jedním z nejlepších studentů ve třídě. „Musel to být nějaký blázen, jinak si to nedovedu vysvětlit,“ zaznívalo včera z úst lidí ve městě bezprostředně poté, co se zpráva o hrozném činu rozšířila. „Je to hloupé řešení, jak vyjádřit svůj nesouhlas. Otázkou je, zda mu k tomu někdo nenapomáhal,“ reagoval na tragickou zprávu místní obyvatel Luboš Navrátil. Otřeseni jsou i sousedé z osmipatrového panelového domu na humpoleckém sídlišti. „Je to strašné, nemohu tomu uvěřit,“ řekla Ivana Nápravníková. Zdeňkův otec je kamenosochař a matka v invalidním důchodu. Adamcovi jsou prý silně nábožensky založená rodina, příliš nekomunikují a lidé v domě si nevšimli, že by měli nějaké problémy. Teď přišli o jediné dítě. „Moc jsem tu rodinu neznala. Lidé se tu dost mění a já tu také nebydlím moc dlouho. Tenhle mladík byl ale takový zvláštní,“ dodala Ivana Nápravníková. Po Zdeňku Adamcovi zůstala prázdná lavice v 2.B třídě Střední průmyslové školy v Pelhřimově. Patřil mezi studenty s dobrým studijním průměrem. „Je to pro nás velice nepříjemná záležitost a jsme z toho zděšeni. Zdeněk byl velice klidný student, do školy chodil pravidelně a nemyslím si, že by dříve nebo i v poslední době měl nějaké problémy,“ řekl zástupce ředitele střední průmyslové školy Milan Podhorský. Podle něj byl Zdeněk Adamec tak trochu samotářský typ a žil si životem spíše sám pro sebe. Ve škole prý neměl ani moc kamarádů, právě proto, že byl velice uzavřený, ale sklony k takovému činu u něj prý nikdy nepozorovali. Jakmile ve škole dostali oficiálně potvrzenou zprávu, že se jedná o jejich studenta, ředitel školy vyvěsil černou vlajku a pověřil učitelský sbor, aby o tragédii informovali ostatní žáky. Podle učitelů byl Zdeněk šikovný v informatice. „Na počítače byl velice šikovný. Byl to jeho velký koníček a věnoval mu veškerý svůj volný čas,“ dodal ředitel Podhorský. Na počítače byl prostě odborník. Kvůli tomu se také v polovině února dostal do rozporu se zákonem. Zda to byl jeden z důvodů, jeho činu, není jasné.

Čtěte dále:   O lipnické Kateřině

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Osamělý život mladého sebevraha

So Bře 8 , 2003
Příběh osmnáctiletého Zdeňka Adamce, který se ve čtvrtek ráno upálil na Václavském náměstí Čtěte dále:   Dny otevřených dveří - Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina

You May Like

Témata