Nová 78. divadelní sezóna Horáckého divadla Jihlava ve znamení Sdílení

řipravovaná sezóna krajského Horáckého divadla Jihlava 2017/2018 nese název Sdílení. „Slovo sdílení je mnohoznačné, může představovat sdílení facebookových vzkazů nebo i užaslé souznění dvou lidí při sledování hvězd na noční obloze,“ prozradil dnes na tiskové konferenci v Horáckém divadle jeho umělecký šéf a režisér Pavel Šimák s tím, že jde o první sezónu, která bude čistě v režii nového uměleckého šéfa a jeho kolegů. Příznivci divadla a abonenti se můžou těšit na šest premiér na Velké scéně a na dokudrama, pohádku i zábavnou hru na prknech Malé scény krajského divadla.

Šest premiér v sobě skrývá rozmanitost výběru titulů a zároveň i režisérů, kteří je ztvárňují. „Jsme krajské divadlo, a proto chceme dostát tradičnímu přístupu a nabídnou klasiku, zároveň ale hledáme nové impulsy a nové cesty, jak být progresivnější a reagovat na aktuální témata,“ prozradil Pavel Šimák. Pro konzervativnější návštěvníky proto divadlo nabízí klasiku v podobě Černé komedie Petera Schaffera nebo Racka A. P. Čechova, i zcela původní autorské počiny, jako je hra Bůh je žena reflektující genderové téma rozdělení mužských a ženských rolí nebo Jediný život inspirovaný poezií a životním osudem básníka Jana Zahradníčka, a nakonec i kombinaci obou přístupů ve vlastních dramatizacích klasického materiálu, které představují Zapomenuté světlo, původní filmový scénář Mileny Jelínek v úpravě a režii Matěje T. Růžičky, nebo Obraz Doriana Graye, román světového klasika Oscara Wilda v dramatizaci a režii uměleckého šéfa Pavla Šimáka.

Od srpna 2016 nově fungující rezervační a prodejní systém vstupenek bude doplněný i o funkcionality pro předplatitele. „Odpadne složitá administrativní agenda. Zatímco co v minulosti musel předplatitel, který nevyužíval svoz divadelním autobusem, si s pracovníky dopisovat a alespoň dvakrát se v divadle zastavit, dnes vyřídí všechno v rámci jedné návštěvy,“ vysvětluje zjednodušeně Mirka Kvíčalová z Horáckého divadla a zároveň připomíná, že krajské divadlo má úctyhodných čtyři tisíce abonentů, kteří můžou využít i online přihlášky.

Čtěte dále:   Krajské kolo Logické olympiády přivítalo nadané studenty i z Humpolce

Horácké divadlo Jihlava zároveň připravuje významné projekty, nejen z hlediska uměleckého, ale i investičního. Do konce letošního roku má v divadelním vestibulu vzniknout nová divadelní kavárna a v prvním patře pak potřebná zkušebna. „Samozřejmostí je už pro nás spolupráce s Divadlem Andreje Bagara z Nitry, jehož herci přijedou 23. března s hrou Testosteron, a na oplátku my zase pojedeme do Nitry s muzikálem Adéla ještě nevečeřela. Spolupracujeme i s Divadlem Pôtoň, s partnery z Rakouska a jsme zainteresovaní v projektu pěti evropských divadel Malí hrdinové,“ připomněl na závěr Ondrej Remiáš.

Umělecký šéf divadla Pavel Šimák představuje novou sezónu Sdílení

Umělecký šéf divadla Pavel Šimák představuje novou sezónu Sdílení

Na tiskové konferenci nechyběli ani ředitel divadla Ondrej Remiáš a za marketing Mirka Kvíčalová

Na tiskové konferenci nechyběli ani ředitel divadla Ondrej Remiáš a za marketing Mirka Kvíčalová

Nová sezóna Sdílení

Nová sezóna Sdílení

Nová sezóna Sdílení

Nová sezóna Sdílení

  • Monika Brothánková, odbor sekretariátu hejtmana, Krajský úřad Kraje Vysočina,
  • zdroj: www.kr-vysocina.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Ozvěny FolKaliště - MALINA BROTHERS

Út Bře 14 , 2017
Pátek 17.03.2017 18:00 – 20:00 Čtěte dále:   Skvělé zprávy z pelhřimovské a havlíčkobrodské nemocnice

You May Like

Témata