Špenátovo-ricottové knedlíčky s citrónovou omáčkou

Někdy se prostě zadaří. Znáte to – i když milujete vaření, tak prostě někdy dochází inspirace. Už vás nenapadá co nového uvařit a zkusit, a zdá se vám že neustále vaříte ty stejná jídla dokola. A najednou přijde den jako u nás ten včerejší, kdy objevíte opravdovou lahůdku.

Často se trápím s tím co vařit. Přemýšlím a přemýšlím. Snažím se najít inspiraci všude možně a člověk zkouší mnohé „zaručené“ recepty z Internetu a kuchařek, kde tvrdí „že až toto ochutnáte, tak si to budete vařit pořád“. No přiznám se, že většinou to takto nedopadne. Ne že by ta jídla byla nějaká špatná, sníst se dají, ale že by z nich byl člověk unesen a měl chuť si je vařit znovu, tak to tedy ne.

Ale čas od času se stane, že opravdu narazíte na zajímavý poklad. A to se povedlo včera nám. Žena přišla s následujícím receptem z Internetu. Ingredience zněly skvěle, nicméně jak už to bývá, nehýřil jsem zrovna optimismem. Nicméně výsledek předčil veškerá má očekávání. Nemohl jsem se té dobroty nabažit. Strašně moc mi to chutnalo. A ač se jedná o vegetariánské jídlo, a já jsem opravdu dost konzervativní maso-uzenino-žravec, tak tady my k tomu maso ani uzenina nechyběly. A určitě si toto jídlo budeme vařit i nadále. Postup je jednoduchý, příprava vcelku velmi rychlá.

O co tedy konkrétně jde? Jde o špenátovo-ricottové knedlíčky s citronovou omáčkou. A věřte že jí ocení nejen milovníci italské kuchyně. S jemnou ricottou skvěle kontrastuje kyselá citronová šťáva. Recept níže je přesně tak jsme ho našli na Internetu a jak jsme podle něj vařili. Oproti originálu jsme se odchýlili jen v tom, že jsme ještě navíc přidali rukolu a rajčátka z naší zahrádky jako přílohu. Obojí se ke knedlíčkům výborně hodilo.

Čtěte dále:   Luxusní a elegantní snídaně nejen pro pamětníky: Tři vejce do skla s křenem a šunkou

SUROVINY (4 PORCE)

čerstvý špenát 300 g
ricotta 250 g
česnek 1 stroužek
vejce 3 ks
hladká mouka 150 g
nastrouhaný parmazán 180 g
muškátový oříšek 1 špetka
citron 1 ks
olivový olej 6 lžic
rukola
cherry rajčátka
pepř
sůl

POSTUP

Ve velkém hrnci přiveďte k varu větší množství vody. Jakmile voda začne vřít, vhoďte listy špenátu a 1–2 minuty je nechte povařit. Poté je ihned sceďte a propláchněte studenou vodou. Prsty ze špenátu vymačkejte maximum tekutiny a nasekejte ho najemno.

Nasekaný špenát dejte spolu s ricottou, česnekem, parmazánem, moukou, vejci a špetkou muškátového oříšku do mísy a vše důkladně promíchejte vidličkou. Podle chuti dosolte a opepřete a znovu promíchejte. S pomocí navlhčených rukou vytvarujte kuličky velikosti vlašských ořechů a vyskládejte je na pomoučený vál. Vše dejte na minimálně 30 minut vychladit do lednice.

Mezitím ve větší misce vyšlehejte 6 lžic olivového oleje se šťávou a nastrouhanou kůrou (pouze žlutá část) z jednoho citronu.

Knedlíčky vařte ve velkém množství osolené vody. Jakmile vyplavou na hladinu (cca 6 minut), tak je nechte vařit ještě jednu minutu a teprve poté je děrovanou naběračkou přendejte do citronové omáčky.

Ihned podávejte s rukolou, chery rajčátky a posypané nastrouhaným parmazánem.

Dobrou chuť!
Dobrou chuť!

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Noční řádění v Humpolci - ul. V Brance

Čt Zář 9 , 2021
Opět se stupňuje noční řádění v Humpolci Čtěte dále:   Máte rádi smažák? Ten opravdu dobrý je luxusní, drahá záležitost.

You May Like

Témata