Karamba v Karambě

43

Tak nám v Humpolci zase přibyla další nová hospoda. Kdy se otvírání nových hospod v Humpolci zastaví opravdu nevím. Zřejmě nikdy, protože jak se zdá, čím více je v Humpolci hospod, tím více lidí je ochotno do nich chodit a utrácet zde své težce vydělané peníze. Ale to přece patří k životu. Nemůžeme přece pořád jenom pracovat a je potřeba se někdy odreagovat u dobrého drinku, nebo nějakého dobrého dlabance. A nová restaurace v Humpolci navíc slibuje velkou exotiku, protože by se mělo jednat o restauraci mexickou.

Mexickou
restauraci Karamba najdete na Okružní ulici přímo ve stejné budově jako
humpoleckou saunu vedle městského koupaliště Žabák. Nemůžete jí minout, jelikož
ihned z Okružní ulice uvidíte cedule a tabule lákající vás k návštěvě
tohodle podniku.

Poprvé jsme se
sem s Hankou vypravili krátce po otevření jednoho nedělního večera. Byli
jsme v kině a po kině jsme ještě měli chuť na pivko. A jelikož tuhle
hospodu (možná bych měl raději říkat restauraci) máme hned za rohem, vyrazili jsme
tam. Neděle večer, ulice byli vybílené, nikde ani noha. Říkali jsme si, že celý
Humpolec už spí a pravděpodobně se připravuje na další pracovní týden. Když
jsme však vlezli do Karamby, pochopili jsme že jsme se těžce mýlili. Celý
Humpolec byl totiž tady. Bylo tu totálně napráskáno a nebylo si vůbec kde
sednout.

A tak jsme si to
tu alespoň prohlédli. Interiér se mi docela líbil. Není to sice žádný zázrak,
ale taky nic hrozného. Restaurace má dvě patra. Najdeme zde velice pěkná krbová
kamna v opravdu pravém mexickém stylu a v prvním patře najdeme hezký bar
amerického stylu tak jak to mám rád, kdy zákaznící sedí kolem dokola celého
baru skoro ze všech stran. Výzdoba stěn není nijak vyjímečná, možná jsem jí
čekal o hodně bohatší, ale co. Tentokrát jsme ale museli odejít. Při pohledu na
číšníka roznášejícího velká prkýnka s obrovskými krásnými kusy šťavnatého
pečeného nebo grilovaného masa se mi začaly sbíhat sliny a už jsem se těšil až
sem někdy vyrazíme na dlabanec.

Netrvalo to
dlouho a jednoho odpoledne jsme se rozhodli, že se nám vařit nechce a tak
vyrazíme do Karamby na oběd. Bylo krásné slunečné odpoledne, venku nádherné
teplo a tak jsme se usadili na zahrádce, odkud máte výhled přímo na koupaliště
Žabák a na druhou stranu byste mohli sledovat zápas našeho fotbalového klubu,
kdyby se zrovna nějaký hrál. V hospodě bylo slušně prázdno a kromě asi
dvou dalších společností na zahrádce zde nikdo nebyl. A tak jsme nemuseli čekat
dlouho a už u nás byla sličná servírka. Objednali jsme si menu a ….. obrovské
zklamání. Moc toho tady na výber není. Můžete si vybrat ze dvou polévek,
z nějakých rychlých chuťovek k pivu nebo předkrmů. Co se týče
hlavního jídla, tak kromě asi čtyř tortill tu toho jinak na výběr moc není. Pár
klasických jídel, i nějaký ten steak, ale celkem žádná sláva. Kam se sakra
poděly ty krásné kusy masa na prkýnku. No nicméně měl to být jenom oběd. A tak
si Hanka objednala těstovinový salát se smaženými kousky kuřete. Já jsem si pro
změnu objednal něco pikantního. Kuřecí křidélka v horčično-medové omáčce s hranolky
zněly docela dobře.

No a pak už jsme
jenom ucucávali své dobré vychlazené drinky a čekali na tu dobrotu. Mezitím
jsem studoval místní nápojový lístek. Opět docela zklamání. Vcelku průměrná
nabídka, která ničím nepřekvapí, ani nezklame. Rozhodně na restauraci, která se
honosí přívlastkem „mexická“ bych možná ale čekal poněkud exotičtejší nabídku.
A výběr pouhých čtyř druhů tequily fajnšmekra také neuspokojí.

Ani jsme nečekali
dlouho a před námi se na stole objevili docela pěkně vypadající talíře. Zakousl
jsem se do křidýlek … „No fuj!“. Jednoduše řečeno byla to hrůza a horší blemt
jsem snad ještě v hospodě nejedl. Nejenže křidélka nějakou
hořčično-medovou omáčku ani neviděla. Ty neměla prostě žádnou chuť! Jenom
ogrilovaná kuřecí křidélka – ani neopepřená, ani neosolená. Prostě totálně bez
chuti. Co víc, byly na nich vidět ještě zbytky peří a navíc nebyla ani hotová a
propečená. Takže jsem si do nich asi dvakrát kousnul a zbytek putoval do
žaludku malého yorksheerského terriéra, který po zahrádce pobíhal a křidélka mu
kupodivu voněla. Hranolky byly totálně gumové, a plné omastku, takže jsem jich
ochutnal jen pár a zbytek ponechal na talíři. A tak nejlepší z celého
chodu bylo těch pár feferonek, co jsem na talíři měl. Ostatně na těch se nedá nic
pokazit, ty jenom vyndáte ze sklenice.

Čtěte dále:   Byli jsme ve vyhlášené Haškově hospodě v Lipnici

Říkal jsem si –
ha, nevadí, sním Hance salát. To byl další šok. Celé těstovinovo-salátové
překvapení mistra kuchaře spočívalo v uvařených kolínkách (opět
neosolených), do nichž přimíchal snad tu nejobyčejnější majonézu. Pak osmažil
dvě kuřecí prsa (která zjevně opět zapomněl jakkoliv okořenit) a ty do salátu
rozkrájel. Naše zděšení a zklamání neználo mezí. A tak i salát zůstal na stole
nedojedený.

Nejvíce nás
ohromila servírka, která si přišla pro talíře, které vypadaly skoro jako by se
jich nikdo ani nedotkl a s úsměvem na tváři se optala: „Tak co, chutnalo?“
Když jsem vyjádřil své zklamání a že jsem si představoval že mexická kuchyně
bude poněkud pikantnější a chuťové výraznější, tvářila se překvapeně. Doporučila
mi tedy, že jsem si měl dát jednu z nabízených tortil, že jsou vynikající
a opravdu pálivé. No odvážné tvrzení. Kdyby děvče vědělo, že jsem poslední tři
roky strávil za mořem, a (pravé!) mexické jídlo měl kdy jsem si zamanul, asi by
si tak odvážné tvrzení rozmyslela.

Nicméně jsem si
řekl, že dám Karambě ještě jednu šanci. Někdy sem zavítám, a zkusím jejich
tortilu. Ale jestli se služby, nabídka a kuchař rychle nevymění, myslím si že
Karamba v silné humpolecké konkurenci nebude mít moc spokojených zákazníků.

Tento článek vyjadřuje subjektivní hodnocení a názor jeho autora a nemusí se shodovat s názorem redakce serveru Humpolák.

AKTUALIZOVÁNO 4. ŘÍJNA 2005:

Jak jsem slíbil tak jsem splnil. Uběhlo mnoho vody od té doby, kdy jsem napsal tento článek. Od té doby se mi podařilo restauraci Karamba několikrát navštívit a musím konstatovat, že věci se hnuli k lepšímu. Co se týče nápojového a jídelního lístku, tento byl přeci jenom značně vylepšen a dopněn. Nyní se zde setkáme již s podstatně větší nabídkou mexického národního nápoje Tequilly, což kvituji s povděkem. Rozšířila se i nabídka tradičního to českého moku piva – jenom by v něm nemuselo být tolik vzduchu – příliš to nnutí k říhání.  Je možno zde nalézt také mnoho zajímavých specialit, jako je třeba Super Extra Large Mochito pro osm lidí, které když si objednáte, tak zcela jistě upoutáte pozornost okolo sedících.

Rozhodl jsem se také podruhé vyzkoušet kuchyni. Po jednom fotbalovém zápase domácí jedenáctky jsme se do Karamby vypravili s Hankou, mojí sestrou a mým synovcem. Ačkoliv jsme původně nechtěli jíst, nakonec jsme neodolali a objednali jsme si již dříve nám doporučovanou tortilu. My jsme si dali s Hankou kuřecí, rodina vepřovou. Někdo tady v komentářích konstatoval, že byl v Karambě od doby mé první  návštevy vyměněn kuchař. Nevím co je na tom pravdy, ale velice bych tomu věřil, jelikož krmě to byla velice chutná a dobrá. Navíc porce byla velká a vpohodě jsme se najedli. Žádnou další specialitu jsem neměl možnost prozatím ochutnat (což ale hodlám v brzké době napravit – hlavně se chystám na Vegetariánovu noční můru), ale pokud se do Karamby chystáte, můžu vám DNES(!) jednu z tortil vřele doporučit (osobně vám doporučuji kuřecí, vepřová není špatná, ale kuřecí je lepší). Doufejme, že tomu tak bude i u ostatních jídel a že tomu tak již zůstane natrvalo.

Takže v oblasti nabídky nápojů a jídel a jejich kvality došlo k rapidnímu zlepšení. Stejně tak je tomu zřejmně i s obsluhou. Naposeldy jsem sem zavítal o víkendu se svými dvěma kamarády. Bylo zde totálně natřískáno, a přesto nás milá, krásná a dokonce i vtipná dívčí obsluha (oj jak jí to slušelo) stíhala uplně v klidu obsluhovat a zásobit vším čím jsme chtěli, což vzhledem k Marháčově žravosti a mojí žízni bylo úctihodné.

Jediné co mě malinko vadí je hlučnost reprodukované hudby. Pokud sem zavítáte v týdnu, je to v pohodě a vládne zde spíše komorní atmosféra (u krásného krbu s praskajícími poleny je se sklenkou Jamesona nebo Tequilly sedí opravdu příjemně), ale o víkendu tu hudba huláká jak na lesy. Takže když jsme se spolu chtěli bavit, museli jsme na sebe hulákat jak fanoušci Baníku na utkání se Spartou. Ale to je zřejmně otázka vkusu.

Takže v Karambě došlo rozhodně k zlepšemí. A tak zatímco v době kdy jsem psal tento článek bych karambě z pěti možných bodů dál možná jeden, tak dnes mi nezbývá než jich dát čtyři a půl. Ten půl bod strhávám za příliš hlasitou reprodukovanou hudbu a možná za příliš strohý interiér. Chtělo by ho to možná ještě malinko vylepšit a vyzdobit, aby to tu bylo víc "cozy". 🙂

Autor

Axl

43 thoughts on “Karamba v Karambě

  1. ve zkratce:
    Poprve jsem tam byl jako Axl, ale ja si misto k sezeni nasel, nasledne jsem cekal na pivo, kdyz se nic nedelo a servirky chodili okolo, dospel jsem k zaveru, ze se neobsluhuje a mnusi se k baru, tak jsem vstal, dosel k tomu baru a zeptal se jestli se tady obsluhuje. Odpoved byla ano, nacez jsem rekl at si nas dojde objednat a vratil se ke stolu. Dlouho se nic nedelo, servirky meli asi mlhu pred ocima, nakonec se nas ujal cisnik. To byla prvni – negativni – zkusenost. Potom uz nasledovala obsluha celkem v pohode obvyklym zpusobem, ovsem jednalo se pouze o pravidelny prisun piva, panacka jsme meli na baru :-).
    Navsteva c. 2: V pomerne pozdnich patecnich (sobotnich) hodinach jsem dorazil s nekolika prateli do nacpany Karamby, umistil se k baru a uzival si pravidelneho prisunu tequilly, bez problemu. Jidlo nehodnotim neb si v Humpolci uzivam domaci – mamincinu – stravu :-). Interier bude asi lepsi az ziska nejakou patinu, zatim to moc voni novotou. Takze zaver, pokec s prateli, romanticka vecere – ne, poradna kalba – ano.

  2. byl jsem tam již třikrát a asi jsem měl štěstí. že žádné problémy nebyly, i když obsluha by mohla být rychlejší a profesionálnější. Ale nabídka jídel je opravdu silně nedostatečná a takto to asi dál nepůjde. Uvidíme, rád se přijdu přesvědčit co se změní. pokud nic, tak ta hospoda dopadne jako ta na koupališti. To je odstrašující příklad, jak se to nemá dělat !

    1. No já jsem také neměl v hospodě nějaké velké problémy. Hlavním problémem byl sortiment a kvalita nabídnutého jídla. To byl opravdu ten největší průser.

      Jinak recenze na restauraci u koupaliště se tu objeví snad příští týden.

      1. Svého času na starém humpolákovi existoval přehled humpoleckých barů,hospod,restaurací,atd. Nebylo by zajímavé ho oživit ? Stodolní v Ostravě má také velmi pěknou interaktivní mapku….

  3. Ráda bych věděla, kdo z konkurence si tento článek objednal – nebo jen holá Humpolecká závist? To, že těstovinový salát v Karambě = kolínka, je ubohá lež.

    1. Na humpolakovi nejsou placene clanky, takze si je nikdo neobjednava a o objektivite clanku myslim svedci i rozdilne nazory v komentarich

      1. Axl se zde určitě vyjádří sám, ale mohu zodpovědně prohlásit, že by zcela jistě nepodával zkreslené informace za účelem někoho poškodit a rozhodně by se nenechal nikým jiným ovlivnit. Zazněl zde jeho subjektivní názor, a takhle to také berte.

    2. Nemohu posoudit, jak v karambe vari – proste proto, ze kdyz mi dva na sobe nezavisli lide povidaji to same, presvedcit se osobne nemusim. Pro provozovatele by to mela byt motivace, nikoliv duvod k obvinovani Humpolaka ze zaujatosti, ci konkurence z podlosti.
      Dobre si vzpominam na sve hodnoceni pizzerky a na poprak, ktery se kolem strhnul (pizzerka uz ma jine provozovatele) a taky se pamatuju na tip na hospudku V Zahaji , tam jsme si i s pierrem shodli ze vyyborne.

    3. No nějaký podobně ujetý útok jsem čekal, jenom to trvalo malinko déle než jsem předpokládal. No jasně, dělat Humpoláka a psát o humpoleckých hospodách je nesmírně výnosná činnost. Vždyť já vlastně nic jiného nedělám. Za tento článek si zrovna zítra jedu koupit to nové BMW co se mi tuhle tak líbilo a ještě mi zbyde tak na půl roku na benzín. 🙂

      Ach jo. Kdybych napsal jak je Karamba skvělá, tak mi napíše někdo jinej, kolik jsem za podobný reklamní článek dostal.

      A závist? Já nevím, já měl ohromnou radost, že se otvírá nová hospoda hned u mě za barákem a moc jsem se na ní těšil. Navíc, když to mělo(!) být Mexiko. Ale co se dá dělat, co se týče jídla, tak zklamání bylo prostě obrovské a ten salát byl opravdu neochucená kolínka v nějaké majónéze, stejně hnusný jako ona křidélka. Pokud se něco změnilo, jsem jenom rád a rád to dojdu někdy znova otestovat, a rád zde o tom napíšu. Ale v době vzniku článku se situace měla tak jak jsem popsal.

      Tohle byla moje zkušenost a můj subjektivní názor (což je pod článkem také uvedeno). A pokud máte jinou zkušenost a jiný názor – fajn. Nic vám nebrání nám poslat váš komentář, popřípadně váš článek – rádi ho zde uveřejníme. Ale obviňovat mě z nějaké závisti, popřípadně podplacenosti je od vás pěkně hloupé a ubohé. Uvědomte si, že Humpoláka děláme pro vás (a popravdě i pro sebe) jen tak pro radost ve volném čase bez jakéhokoliv nároku na jakoukoliv odměnu – snad kromě dobrého pocitu a občasné pochvaly od čtenářů.

      Chápu, že k tomu patří i kritika, ale když už chcete kritizovat, tak prosím konstruktivně. Podobné výpady jsou opravdu ubohé a akorát tak pro zasmání.

      Autor.

      1. To chce kliiid, nikdy se nikomu nezalibis, to nema cenu resit, kazdej at si najde co mu vyhovuje. Jenom na okraj, co se tyka Karamby, tak jsem slysel, ze kuchar uz byl odejit, takze ta predchozi reakce asi nebude od majitelu, bo ty se to asi rozhodli resit, toz at jim to vyjde tentokrat.

    4. Taky bych to neviděl jako příliš objektivní recenzi. Jedl jsem tam zatím jen jednou, a dojmy jsou veskrze pozitivní. Teda až na obsluhu – mladá holka – asi letní brigáda. Jinak příjemný místo k posezení.

      1. No pokud jste tam byl již po oné avízované změně kuchaře, tak Vám to i věřím. 🙂

        Autor – Axl

      2. no to si budete mit pravdu, ze to neni prilis objektivni recenze. Recenze totiž vždycky vyjadřuje subjektivní pocit recenzenta vytvořený na základě jeho životnícch zkušeností atd. Objektivní nebo neobjektivní může být tak leda nějaký průzkum, výzkum…

  4. Souhlasím s Axlem, obsluha laxní – nic moc, i když usměvavá,ale líná! Jídlo druhořadné kvality a chutě. Posezení na vysokých židlích u vysokých stolů nepohodlné! Interiér by mohl být zajímavější a příjemnější. Mají co vylepšovat!Humpolačka

  5. Znovu jsem Karambu několikrát navštívil a článek dnes aktualizoval – lépe řečeno doplnil. Viz. červený text na konci článku pod fotkami.

          1. Chlapče, to už zkoušeli jiní …. a těžce pohořeli. Zeptej se mě jak se speluje anglicky slovo „pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis “ a já Ti to vysypu z rukávu, ale zeptej se mě na vyjmenovaná slova po Z a budu vědět akorát tak „Ruzyně“. Prostě ta čeština ve mně nějak není. :(((

          2. 🙂

            No teď to zní, jako že machruju a dělám ze sebe američana. Ale tak to není, jen mi ta čeština fakt nejde. 🙁

    1. jeste k ty hlasity hudbe, karamba je podle mne hospoda spis klubovyho stylu (to jest na poradny pareni) – hlavne o vikendu – takze hlasita hudba k tomu patri.

      1. No já si teda klub představuju jinak = pak to má na cedulích lákat na muziku a né na príma baštu, ale budiž.

        Mě to nevadí, když tam muzika vyřvává, když je tam živé hudební představení, k tomu to patří. Ale aby mi někdo pral do uší Vondráčkouvou a Bílou z počítače, tak to opravdu nemusím. 🙂

        Ale to byl jen můj soukromý názor, co mi tam vadí. Je to jenom můj problém, že tam jdu, když se mi to nelíbí, můžu jít si na pokec jinam. A pokud se to většině osazenctva líbí a žádá si to, chápu, že jim pan majitel vyhoví. Proti gustu ….

  6. cus tak karamba paradní pododicka hlavně ty akcicky paradní obsluha poamala ale to se da přehlidnout dobry lidi novy znami:))))Je super ze je tu nova hospa pro mlady typky to vse cou

  7. Takže kazdy mu bude jasný kdo jsem pise teda spis si to mysdlim az si to prectete tak nekdo pochopi.Takze uplně obycejnej patek kamoš ma narozky ja se ozeru jak to prase rozbiji cukrenky zaplatim je aspon tak si to pomatuju.Takze pohoda pak nadavky od hl. číšníka (vedouci) podniku ci co a tet to zacne opila jsem byla jak jsem uz přiznala ale co ten typan rek tak to teda hosan přehnal – jsi největší fetacka co znam, ty fetacko zasrana.¨Chovas se tady jako prase, není to po prví co se tady tak chováš,:Koukala jsem asi jak puk a sla s jednym typem na panaka.Rano probuzení modřiny po celem tele pady v karambe z barový židličky, pad ze schodu dolu.Vychod z karamby pad do diry.Alejinak to v Karambe zeru a dnes tam pudu i kdyz uz tam nemam co delat.Takze se už tešim až si dam jednoho řízka:)))))))))))))))) Křovák

    1. Hojhoj! Křováku! Z toho si nic nedělej, musíš si říct, že žiju jenom jednou a pořádná pařba se musí přece rozjet a dojet do konce. Jak jednou napsal můj kluk na zeď „Lepší rychle vyhořet,než pomalu vyhasínat“(Kurt Cobain). No a když si to zaplatila, jak píšeš, tak máš právo tam zajít. Tak zatím s úsměvem ..

  8. Ciao lidi!Karamba je uplne nejvic super kalici hospoda!!V sobotu nam zahraje Smutny Karel takze zase dalsi akcicka!!V Humpolci neni nic lepsiho!Maj te se!!!!!!!:)

  9. Ahoj lidicky zdravi vas, váše křoví- křovák.Už dlouho nebyla zadna akciccka v karambe jsem silene rada ze tam takovej atelier je.Miluju pařby, rezaný birko.tak by chtelo s tim neco udelat co.tak se tady mejte a porad se furt smejte.KARAMBA JE NA POHODU KNAJPA ZDUR A NECO PORADNIHO KUR

    1. V dnesni dobe by jeden cekal, ze takovehle stranky budou standardem, ale nekdy mi pripada, ze je to horsi nez v zacatcich. Jinak Karamba pochvala za to, ze se stale snazi o nove veci na urovni a ne jen tak „aby to nejak behalo“.

    2. No stránky jsou to opravdu pěkné. Navíc v Karambě teď naprosto skvěle vaří. Ve středu jsem byl v Brně, přijel jsem pozdě a tak jsme se rozhodli s Hankou vyrazit do Karamby na večeři. Já jsem si dával steak a Hanka nějaký těstovinový salát s kuřecím masem. Obojí bylo naprosto úžasné. Steak byl naprosto dokonalý. Objednaný medium a udělaný přesně tak jak to mám rád. Na povrchu křupavá kůrčička a vevnitř pěkně do růžova se šťávou. Ne jako jinde, když si objednám medium a dostanu zpraženou placku, kde uvnitř steaku žádná šťáva není. Navíc ke steaku byla geniální, chuťově skvělá omáčka a jako příloha kromě amerických brambor úžásné orestované fazolky. Je to již podruhé co jsem si zde steak dával a podruhé co byl úžasný. IMHO momentálně v Karambě dělají nejlepší hovězí steaky ve městě. A to ještě za neuvěřitelnou cenu na 200 gramovou porci.

      Hančin salát byl také naprosto super. Naprosto dokonalá a zajímavá chuť majonézy, spousty zeleniny a kuřecí v křupavém těstíčku. Opět dle mého lepší než například křupinkový kuřecí salát v pizzerce. A ten je sakra dobrý. Porce jsou také velmi dostatečné, takže je člověk spokojený a najedený. Ani jsme to nemohli sníst. Bohužel jsem slyšel, že se snad v Karambě opět chystá výměna personálu v kuchyni, takže o tento labužnický zážitek možná v brzké době přijdeme. Takže pokud to chcete ještě zažít, neváhejte a vyražte si do Karamby. O víkendu večer to asi na jídlo nemá cenu, to je tu dost napráskáno, ale v týdnu si zde večeři vychutnáte vpohodě a v klidu.

      Co se týče obsluhy, opět není co vytknout. Mladík s profesionálním přístupem, který nás obsluhoval s grácií a vyloženě věděl co dělá. Například podávání láhve vína (mimochodem vynikající Cabernet z Valtic za pouhých 125 Kč) bylo bezchybné a dodržel snad veškerou etiketu, která se při podávání vína v restauraci má dodržovat. Takže zde také za 1 s *.

      Jedinou výtku bych snad dal na závěr podávané kávě. Tešil jsem se na skvělé capuccino, které uzavře tento gurmánský koncert. Podávané capuccino, pak ale s capuccinem nemělo moc společného. Navrhu byla šlehačka z obyčejného spreje a skořici to ani nevidělo. Vím že je to nákladná záležitost, ale možná by to stálo za to, pořídit si pořádný cafee-maker. Tento nestojí za nic, pokud vlastně to capuccino nebylo děláno z těch drcených bukvic, co si říkají Nescafé, což by bylo vzhledem k chuti i docela dobře možné.

      Takže za kávu musím jednu hvězdičku srazit. Takže celkový dojem z večeře: devět hvězdiček z desíti.

Napsat komentář: Anonym Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Tábor zahájily hromy blesky, trosečníci obsadili ostrov

Čt Srp 4 , 2005
Mladé Bříště – Situací, kterou lze přímo nazvat křest ohněm, v sobotu prožili účastníci skautského tábora schovaného v lesích nedaleko obce. Hned při prvním dnu pobytu se strhla bouřka spojená s krupobitím a prudkým deštěm. „Obloha se zcela zatáhla a najednou byla tma. Někdo se schoval do stanu, zbývající do […]

You May Like

Témata