Informace ke kotlíkovým dotacím mohou získat žadatelé ještě na šesti seminářích.

Žádosti bude Kraj Vysočina přijímat od 23. října

Celkem šestnáct seminářů připravil Kraj Vysočina v městech regionu pro veřejnost s cílem předat základní informace o možnostech získání posledních kotlíkových dotací. V září jich proběhlo devět, dalších sedm je jich naplánováno na říjen – dnes v Pelhřimově a v dalších dnech ve Velkém Meziříčí, Moravských Budějovicích, Světlé nad Sázavou, Žďáru nad Sázavou, Náměšti nad Oslavou a poslední seminář je připraven 14. října v Golčově Jeníkově. Semináře se konají vždy od 16 hodin na adresách připojených pod tiskovou zprávou. V rámci poslední výzvy na kotlíkové dotace mohou fyzické osoby vlastnící rodinný dům nebo bytový dům s maximálně třemi bytovými jednotkami požádat až o 127 500 korun.

Kraj Vysočina se při příjmu žádostí bude, stejně jako v případě předchozích dvou výzev, řídit striktně zněním správního řádu. Vyplněné žádosti budou přijímány od 7 hodin prostřednictvím datové schránky Kraje Vysočina, zasláním mailu se zaručeným elektronickým podpisem žadatele na e-mail podatelny Krajského úřadu Kraje Vysočina posta@kr-vysocina.cz, dále prostřednictvím pošty nebo podáním osobně v den zahájení příjmu žádostí. „V tuto chvíli neidentifikujeme žádná aktivní rizika související s podáním žádosti. Veškerá známá rizika jsme se totiž snažili ošetřit, stejně tomu bylo i v předchozích výzvách. Svědčí o tom i fakt, že v rámci první výzvy byli uspokojeni ještě spoluobčané, kteří podali žádost 18. den, v rámci druhé výzvy na kotlíkové dotace dosáhli i ti, kteří podali žádost 11 měsíců od vyhlášení,“ informoval ředitel Krajského úřadu Kraje Vysočina Zdeněk Kadlec.

 

Dotační program si klade za cíl významně přispět k ozdravění ovzduší v našich městech a obcích v průběhu topné sezóny, zejména při špatném, tzv. inverzním počasí. Zastaralé zdroje lokálního vytápění byly totiž identifikovány jako jeden z nejvýznamnějších faktorů znečišťování ovzduší.

Čtěte dále:   Na Pelhřimovsku shořel v noci seník

Kotlíky

  • tisk@kr-vysocina.cz; www.kr-vysocina.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Program humpoleckého kina

St Říj 2 , 2019
Říjen 2019 Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Přijedou Posedlí Dakarem, budou i dechovky

You May Like

Témata