Vysočina požádá o dalších 94 miliónů korun na výměnu kotlů

O další více než 94 milióny korun požádá Kraj Vysočina ještě do konce roku Ministerstvo životního prostředí z důvodu vysokého zájmu o dotace v rámci III. kola kotlíkových dotací.

O další více než 94 milióny korun požádá Kraj Vysočina ještě do konce roku Ministerstvo životního prostředí z důvodu vysokého zájmu o dotace v rámci III. kola kotlíkových dotací. Tato suma by měla pomoci s výměnou minimálně dalších 800 kotlů. Do současné doby je na Vysočině přijato 2 911 žádostí v souhrnné výši přesahující 310 miliónů korun.
„Dosavadní dotační program nám umožňuje rozdělit zhruba 240 miliónů korun na výměnu téměř 2,5 tisíce kotlů. Díky ministerskému navýšení alokace bude spokojeno více žadatelů, bez toho, aby museli žádat opakovaně,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Pavel Pacal.

Podpořit tak bude možné i další nově příchozí žádosti, které mohou žadatelé předkládat až do 13. 11. 2020. Dle Pravidel Rady Kraje Vysočina budou uspokojeni ti žadatelé, kteří splní podmínky výzvy až do vyčerpání navýšené alokace.

 

  • Iveta Fryšová, Eva Láníková, odbor regionálního rozvoje
    Krajský úřad Kraje Vysočina; www.kr-vysocina.cz
Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Vystoupí cvičená koza, trhy budou v Pelhřimově

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vánoční koncerty

St Pro 18 , 2019
Neděle, 22.12.2019 Čtěte dále:   Záchranáři se budou stěhovat do nového. Stavět se bude i v Bystřici

You May Like

Témata