Steakhouse u Černého koně

5

Humpolák strávil krásné odpoledne u vody , a protože dostal hlad , zašel si na pořádný steak .
Máte možnost se na vlastní oči přesvědčit , že v Humpolci existuje místo , kde dostanete skvělý steak i výborné pivo . A to se vyplatí !

Řeknete si , kde je asi ten steakový zázrak ukrytý ? Ano je trochu ukrytý , o jeho exitenci se dozvíte jen z nenápadné  cedule na okraji chodníku u Hotelu Černý kůň .




Vy ale nezaváháte ani na vteřinu , a vydáte se průjezdem Černého koně do dvora .





A jste na místě ! Právě jste se ocitli mezi milovníky steaků , špízů , klobás , dobrého piva a čerstvého vzduchu .





Steakhouse u Černého koně má totiž tu nejlepší vzduchotechniku , jaká existuje . Nad hlavou máte jen modré nebe a slunečníky . A také má dva muže v černém , kteří se o Vás vždy vzorně postarají .





Ale teď vzhůru ke stolům . Steakhouse má kapacitu něco kolem šedesáti míst . Sedí se tu na dřevěných lavicích a nebo u baru .  





Než se ohniště grilu pořádně roztopí , můžete si objednat něco na osvěžení . Humpolák přišel pěšky , a tak si mohl dopřát skvěle chlazeného Bernarda .





…oheň , oheň ,…ano , už nastal správný čas na pečení .





Od grilu se ozývá syčení masa , a vzduchem se začíná linout charakteristická vůně . Od teď to bude trvat zhruba čtvrt hodinky , než bude maso hotové .





Tento mladý muž se správně rozhodl a zvolil si nápoj , který mu nepochybně schválí i přítomná maminka .





A teď pozor ! Maso je třeba pozorně hlídat , a čas od času ho otočit . Na to je tu ale zkušený mistr kuchař a vy se nemusíte ani na chvíli bát , že Váš steak připálí .






Tak , a teď ještě potřít speciální směsí….





…a znovu obrátit ….





…no nevypadá ten špíz prostě skvěle ?

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Gastro poklad na Vysočině. Skvělé jídlo se odstěhovalo do Humpolce





Ano Bobe , je skvělý ! A teď s ním honem na talíř !






Ještě trochu pasty s bylinkami….






…a ještě trochu sem …






…a je to !







Tvůj špíz vypadá skvěle Tome !







No a ten Tvůj steak vypadá ještě lépe Bobe ! 






Ano . Je to skvělé . Teď ještě trochu omáčky  ( výběr je tu ze třech druhů – garlic , sweet , hot ) , kečupu a nebo hořčice…





…a zbývá si jen popřát dobrou chuť ! Co říci závěrem ? No přece že to bylo skvělé , a že se to vyplatí – příště si to prohodíme Tome , já si dám špíz a ty steak ! – Ale příště musíme přijít dřív Bobe , vždyť tu otevírají denně už od 18.00 .


Š humpolák 2003


 


Petr Žáček

pierre

5 thoughts on “Steakhouse u Černého koně

  1. To jsem si naběhl, že jsem četl tenhle perfektní článek v poledne před obědem … klávesnice poslintaná a ke všemu mě čeká Eurest s nějakým blafem a do Humpolce daleko …
    Díky za dobré fotky a povídání.

  2. no tam to bylo dobry i loni, jestli me pamet neklame. Ale sem peknej blbec, ze jsem si nevzpomnel ted v patek vecer, tam mohlo bejt hodne dobre. No jeste se to da hodnekrat napravit 🙂

  3. MOŽNOSTI DONÁŠKY JSOU ZNAČNÉ , COŽ OKUSILI NA VLASTNÍM JAZYKU I NÁVŠTĚVNÍCI SPORTBARU. MYSLÍM , ŽE JIM TO ZLEPŠILO SLEDOVÁNÍ KONCE NUDNÉ PRVNÍ PŮLE ZÁPASU ČR VERSUS MOLDAVIA.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Enigma popáté a naposled: Turingův úspěch

Ne Čvn 8 , 2003
V nakladatelství Dokořán právě vychází extrémně zajímavý text, Kniha kódů a šifer. Autorem je Simon Singh, od něhož česky už vyšla Velká Fermatova věta. Nakladatel byl tak laskav, že čtenářům Humpoláka nabízí v elektronické podobě k přečtení některé kapitoly. Zdroj: Simon Singh, Kniha kódů a šifer, Dokořán, Praha, 2003, http://www.dokoran.cz […]

You May Like

Témata