Ve Větrném Jeníkově je dalších 13 lidí pozitivních

Dalších 13 obyvatel pozitivních na koronavirus odhalili hygienici ve Větrném Jeníkově na Jihlavsku. Zatím tam otestovali 35 lidí.

Na to, že zde nákaza může kolovat mezi lidmi, upozornil první případ z neděle. Záhy se ukázalo, že příznaky má více občanů.

„Z celkem pětatřiceti testů, které jsme provedli v pondělí, se ukázalo být třináct pozitivních,“ potvrdil náměstek krajské hygienické stanice v Jihlavě Jiří Kos.

Spolu s nedělním odhaleným případem je tak v městysi s 650 obyvateli 14 lidí s prokázanou nákazou.

„Žádný případ není vážnější. Všichni nemocní nemají žádné nebo jen mírné příznaky. Zatím nebyla nutná žádná hospitalizace,“ doplnil Kos.

„Nyní testujeme jejich další kontakty a ve středu ráno přijmeme nová režimová opatření,“ nastínil další vývoj.

V městysi byla už v neděli kvůli výskytu koronaviru okamžitě zpřísněna bezpečnostní opatření. Až do odvolání bylo opět zavedeno povinné nošení roušek a udržování dvoumetrových rozestupů.

Do odvolání je také uzavřena pošta, úřad městyse, místní knihovna, hostinec, stánek s točenou zmrzlinou i aktuální výstava v budově zámku. Prodejna průmyslového zboží i oba obchody s potravinami zůstávají prozatím otevřeny beze změny, podmínkou je však vstup s rouškou a dodržování rozestupů.

„Všechna tato omezení zůstávají dál v platnosti. Plus k nim po dohodě s hygieniky přidáme omezení nová. Týkat se budou například počtu lidí v obchodě, kde budou moci být současně pouze dva zákazníci,“ pravila starostka Jeníkova Martina Lisová.

Zdroj a více na: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/koronavirus-testy-vetrny-jenikov-vysocina-covid-19-nemoc-zdravotnictvi-hygiena-opatreni.A200707_145553_jihlava-zpravy_pp

 

Čtěte dále:   Skvělé zprávy z pelhřimovské a havlíčkobrodské nemocnice

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Pojďte s námi rybařit

St Čvc 8 , 2020
Letní kemp. Čtěte dále:   Víme, kde budou zítra policisté měřit rychlost

You May Like

Témata