Vánoční pečení s knihovnou aneb Vánoce plné dobrot

Pátek 20.11.2020 Úterý 22.12.2020

Místo konání: Humpolec

Městská knihovna Humpolec hledá nejoblíbenější vánoční recepty. Soutěž je rozdělena do několika témat, jejichž znění najdete níže. Recepty můžete přinést přímo do knihovny, vhodit do schránky v průchodu knihovny nebo poslat e-mailem: knihovna@infohumpolec.cz. V závěru soutěže (22.12.2020) budou všechny příspěvky slosovány a vítězové obdrží knihy, které věnují Knihkupectví Jana Zábrany a Knihkupectví Edit. Recepty zveřejníme na Facebooku, Instagramu, Twitteru a webových stránkách knihovny.

Témata soutěžních receptů:

První recept: od 25.11.  „Kateřinský vrkoč – koláč se sladkými ozdobami“. V knihovně se uskuteční prezentace receptů na koláče ze známých kuchařek. Dozvíte se jaké koláčky pekla Magdalena Dobromila Rettigová nebo co se peklo u Masaryků. A tady je první soutěžní otázka: Jaký je Váš oblíbený recept na koláče? 

Druhý recept: od 30. 11. „Věštění s Ondřejem“. Aby dívka zjistila, za koho se vdá, napsala na papírek jména chlapců, kteří se jí líbí, a vložila jej do těsta knedlíků. První knedlík, který vyplaval při vaření na hladinu, označil budoucího ženicha. Prozradíte nám svůj osvědčený recept na knedlíky?

Třetí recept: od 4. 12. „Svatá Barbora je patronkou havířů“. Už jste ochutnali tradiční staročeské jídlo havířinu nebo také uhlířinu? Jestliže ano, pošlete do knihovny recept.

Čtvrtý recept: od 6. 12. „Čertovský perníček pro hodné děti“. Věděli jste, že perníku se kdysi říkalo caletky? Podle těchto caletek je pojmenována i známá pražská ulice Celetná (kdysi Caletná). Jaký je váš oblíbený recept na perník? Pochlubte se svým perníkovým tvořením a přineste nejzdařilejší perníčky do knihovny. Rádi je vystavíme a vás za vaše úsilí odměníme.

Pátý recept: od 13.12. „Lucie, noci upije, ale dne nepřidá …“ Máte nějaký osvědčený nápoj na předvánoční sychravý čas? Ano? Tak recept pošlete nebo přineste do knihovny.

Čtěte dále:   POSLEDNÍ KONTROLNÍ DEN

Šestý recept: od 17.12. „Rodinný vánoční salát.“ Prezentace kuchařek s tradičními vánočními saláty. Těšíme se na recepty na váš oblíbený vánoční pokrm.

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

V krajském kole Logické olympiády zazářila rodina Vítkova. Za Vysočinu soutěžily přes tři tisíce účastníků

Pá Lis 20 , 2020
Říká se, že třináctka nepatří mezi šťastná čísla a u letošního třináctého ročníku Logické olympiády se to zčásti potvrzuje. Tento ročník je dosti odlišný od předchozích, organizátoři se totiž museli, vzhledem ke koronaviru a platným opatřením, rozhodnout pro změnu schématu soutěže. Nejlepší soutěžící, kteří postoupili do krajského kola, si proto […]
V krajském kole Logické olympiády zazářila rodina Vítkova. Za Vysočinu soutěžily přes tři tisíce účastníků

You May Like

Témata