Březnové Voči

Další noční filmová jízda se blíží

Díky několika nadšenců, ředitele kina a sponzorů se v humpoleckém kině stala tradicí přehlídka filmů VOČI – noční filmová jízda. Tentokrát je věnována současnému evropskému filmu a 31. března 2001 na ní můžete vyrazit již po páté.

jmenuji se joeNoc zahajuje film Velké Británie, Německa a Španělska „Jmenuji se Joe“ (My name is Joe), který získal, mimo jiné, cenu pro nejlepšího herce na 51. MFF v Cannes a ceny Britského nezávislého filmu: nejlepší britský nezávislý film, nejlepší britský režisér nezávislého filmu, nejlepší původní scénář britského scénáristy nezávislého filmu (to je nezávislosti,co?:-)).
černá kočka bílý kocourDalší je Francouzko, Německo, Jugoslávská komedie bývalého studenta FAMU, nyní již slavného režiséra Emira Kusturici (Underground) „Černá kočka, bílý kocour“ (Crna maćka, beli maćor) oceněný Stříbrným lvem za režii na 55. festivalu v Benátkách.
s milenkou mé matkyPo pulnočním dlabanci pokračuje noc černou komedií „S milenkou mé matky“ (101 Reykjavík) natočeného ve spolupráci Dánska, Francie, Islandu a Norska o tom, že lesbická milenka vlastní matky není ta pravá známost na jednu noc. Tento film byl pozván na 34 filmových festivalů včetně Locarna, Toronta, Edinburghu, Montrealu a Hamburku.
siberiaNa závěr se představí nizozemský snímek „Siberia“ (Siberia), stylem připomínající film Lola běží o život. Dva amsterodamští mladíci mají zvláštního koníčka. „Starají“ se o mladé turistky, které zrovna přijely do Amsterodamu. Spí s nimi, okrádají je a z jejich cestovních pasů si vytrhávají ten nejdůležitější list s fotografií jako suvenýr.
Vstupné na tuhle „filmovou párty“ je 180 korunek na místě a 150 v předprodeji (kino Humpolec a informační středisko) a to včetně dlabanečku.

Nezapomeňte si přečíst recenze na českých filmových webech:

Jmenuji se Joe – kinofil,
cinema

Černá kočka, bílý kocour – kinofil,
cinema

S milenkou mé matky – stránky distributora

Siberia – kinofil,
cinema

Čtěte dále:   KinoDiv – zveme vás na divadlo do kina!

Správce webu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Expedice Špicberky 2001

Ne Dub 15 , 2001
Čundr z Čech přímo na sever – zpráva č. 4 (závěrečná) Čtěte dále:   V Humpolci vystoupí osobitá písničkářka Radůza

You May Like

Témata