Rychlokurz marketingu

Chcete alespoň trochu porozumět marketingu? Není to nic složitého. Některé druhy marketingu a jejich pravidla si dokonce můžete vyzkoušet i v běžném životě.

  1. Jsi na večírku a vidíš fakt krásnýho chlapa. Přijdeš k němu a řekneš mu: „V posteli jsem fakt dobrá.“ Tak tohle byl klasický „direct marketing“.


   2. Jsi na večírku s partou kamarádek a vidíte fakt krásnýho chlapa. Jedna z kamarádek k němu dojde a řekne mu: „Vidíš tu holku támhle? Ta je v posteli fakt dobrá.“ Tohle byla „reklama“.


   3. Jsi na večírku a vidíš fakt krásnýho chlapa. Přijdeš k němu a požádáš ho o jeho telefonní číslo. O dva dny později mu zavoláš a řekneš mu: „V posteli jsem fakt dobrá.“ Tohle byl případ „telemarketingu“.


   4. Jsi na večírku a vidíš fakt krásnýho chlapa. Vstaneš, upravíš si trochu šaty, přistoupíš k němu, nabídneš mu, že si dáte skleničku. Jdeš ho doprovodit, protože se rozhodl odejít. Podáš mu peněženku, protože mu upadla. Nabídneš mu cigaretu a řekneš mu: „V posteli jsem fakt dobrá.“ Tomuhle se říká „public relation“ neboli P.R.


   5. Jsi na večírku a vidíš fakt krásnýho chlapa. Vzpomeneš si, že ho vlastně už znáš. Přijdeš k němu, trochu mu osvěžíš paměť a řekneš mu: „Vzpomínáš, jak dobrá jsem byla v posteli?“ Tohle byl CRM – „customer relationship management“.


   6. Jsi na večírku a vidíš fakt krásnýho chlapa. On zajde za tebou a řekne ti: „Chtěl jsem ti říct, že v posteli jsi fakt dobrá.“ Tak tomuhle se říká „branding“ neboli rozpoznání značky a upoutání se na ni.


   7. Jsi na večírku a vidíš fakt krásnýho chlapa. Přijdeš k němu a řekneš mu: „V posteli jsem nejlepší.“ Tak tohle byl klasický příklad klamavé reklamy.


   8. Jsi na večírku s partou kamarádek a vidíte fakt krásnýho chlapa. Jedna z kamarádek k němu dojde a řekne mu: „Vidíš tu holku támhle? Ta je v posteli fakt děsná, já jsem mnohem lepší.“ Tohle byla nekalá soutěž.


   9. Jsi na večírku s partou kamarádek a vidíš fakt krásnýho chlapa. Přijdeš k němu a řekneš mu: „Nevím, co ti naslibovaly ostatní, ale já jsem v posteli lepší než všichni ostatní dohromady!“. Tohle bylo výběrové řízení pro státní zakázku

Čtěte dále:   Umělá inteligence - o Humpolci

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Výpadek serveru 12. – 15. září

Po Zář 15 , 2003
Od pátečního rána 12. září do pondělí 15. do půlnoci byl server Humpolák mimo provoz. Důvodem byl výpadek Internetového serveru http://www.pipni.cz na kterém se stránky serveru humpolak.cz nacházejí. Díky tomuto výpadku nebylo přístupno několik internetových serverů. Čtěte dále:   Nový festival v Humpolci!

You May Like

Témata