Miliony neznámých fotografií války míří na Internet

Více než 5 milionů fotografií britského královského letectva z období 2. světové války si může od včerejšího dne kdokoliv prohlédnout na internetu. Britský národní archiv převedl do digitální podoby všechny fotografie, které byly před lety odtajněny. „Najít konkrétní fotografii trvalo několik dní. Na internetu to trvá několik vteřin,“ řekl agentuře Reuters vedoucí projektu Allan William. Fotografie pořídili odvážní piloti, kteří létali často neozbrojeni, bez doprovodu a velmi nízko nad zemí.

Pořídili detailní snímky, které často pochopitelně nejsou nejpříjemnější. Během vylodění spojeneckých vojsk v Normandii v červnu 1944 jsou vidět i mrtvá těla plovoucí v moři. „Tyto snímky nám ukazují válku takovou, jaká byla doopravdy,“ říká William. Snímky najdete na adrese www.evidenceincamera.co.uk.

Čtěte dále:   Humpolecký autokros v televizi

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Šťastlivci ponesou z plesu domů pěkného sumce

Čt Led 22 , 2004
Dlouholetou tradicí se mohou pochlubit Rybářské plesy pořádané Místní organizací Českého rybářského svazu. Ten letošní se uskuteční 6. února od 20 hodin ve Spolkovém domě. Na pódiu se vystřídají dvě hudební skupiny, Vysočinka a J+ J. Pro účastníky plesu je také připravena bohatá tombola, ve které mohou vyhrát mimo jiné […]

You May Like

Témata